Odmah pokazao da je vođa 1Foto:Beta-AP

„Pregovori“ su trajali mesecima; iz pozicije selektora Srbije i trenera Virtusa Aleksandar Đorđević ubeđivao je Miloša Teodosića da umesto atraktivnijih evroligaških destinacija poput Barselone, Moskve, Tel Aviva, Atine izabere Bolonju i ekipu slavne prošlosti, čija bi budućnost trebala da nalikuje danima kada su Danilović, Abio, Nesterović, Savić, Skonokini; potom Jarić, Đinobili, Rigodo, Andreson, Smodiš osvajali Evroligu.

Kao slobodan igrač, konsultujući se i sa samim Danilovićem, popularni Teo je „presekao“ potezom da nastavak evropske karijere, posle NBA sekvenci za zaborav, protkanih teškim povredama, umesto u Evroligi, započne u italijanskoj Seriji A i Evrokupu.

Nažalost, obnovljena povreda stopala, zbog koje nije ni otišao na Svetsko prvenstvo u Kini prolongirala je njegov debi u dresu Virtusa sve do trećeg kola Palakanestra i duela sa Venecijom u Bolonji (75:70). Virtus je savladao prošlosezonskog šampiona Italije, a Teodosić je nastupom očarao navijače: za 21 minut na parketu upisao 22 poena, od čega 17 u prvom poluvremenu, a imao je i sedam asistencija.

Željan igre, Teodosić je, naročito u prvih 20 minuta, podsetio na dane kada je lakoćom pokreta i kreativnošću oduševljavao navijače širom Starog kontinenta u dresovima FMP, Olimpijakosa i CSKA. Trener Virtusa Aleksandar Đorđević rekao je da je Teo odmah pokazao da će biti veoma važan za ekipu.

– Tokom tajm-auta je poručio ekipi: ‘Moramo biti mirni, onda sigurno dobijamo’, i to u trenutku kada je ekipa gubila 10 razlike. Tim je to čuo, a on je pokazao da je vođa, izuzetan igrač koji oseća svoju ulogu – naznačio je Đorđević uticaj koji već sada Teo ima na ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari