Đokovićeva poruka ispisana na kameri "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" izazvala i reakciju organizatora Rolan Garosa 1Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images/Starsport

Organizatori Rolan Garosa oglasili su se danas povodom poruke koju je Novak Đoković ispisao na kameri posle pobede u prvom kolu turnira.

Đoković je posle pobede nad američkim teniserom Aleksandrom Kovačevićem napisao na kameri: „Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju“.

– Ne postoji zvanično grend slem pravilo o tome šta igrači smeju ili ne smeju da kažu. Francuska teniska federacija (FFT) neće preduzimati nikakve mere – navodi se u saopštenju organizatora Rolan Garosa, koje prenosi Rojters.

Novak je kasnije na konferenciji za medije naglasio da njegova poruka nije imala političku konotaciju.

– Nisam političar i nemam nameru da ulazim u debate političke. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška – naglasio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari