Džejkobs: Britanci da pogledaju u svoju kuću pre nego što optuže druge 1EPA-EFE/CIRO FUSCO

Pobednik trke na 100 metara na Igrama u Tokiju, italijanski atletičar Lamont Džejkobs, izjavio je da se nasmejao nakon što je objavljena vest da je britanski sprinter Si Džej Udža bio pozitivan na doping testu, prenosi „Gardijan“.

Britanski mediji spekulisali su da je zahvaljujući korišćenju nedozvoljenih sredstava Džejkobs postao prvi Italijan koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u trci na 100 metara.

„Nisam bio pogođen onim što objavljuju britanski mediji. Znam kakve sam žrtve podneo i kakve udarce sam izdržao da bih uspeo i želim da u tome uživam do kraja. Kad vidim da je Udža pod istragom mogu da kažem da je za Britance bolje da pogledaju bliže svojoj kući pre nego što napadnu ostale. Ta vest me je nasmejala“, preneo je „Gardijan“ izjavu Džejkobsa za italijanski „Tutosport“.

Si Džej Udžo je bio pozitivan na dve nedozvoljene supstance, a ukoliko bude suspendovan to znači da će Britanci ostati bez srebrne medalje u trci štafeta na 4×100 metara.

„Gardijan“ navodi da će to biti najveći doping skandal u istoriji takmičenja Britanaca na Olimpijskim igrama, kao i da Udža očekuje četvorogodišnja suspenzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari