Sinančević u finalu, Kolašinac nije uspeo 1EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Srpski bacač kugle Armin Sinančević plasirao se u finale u bacanju kugle jer je u drugoj seriji u kvalifikacionoj grupi A postigao rezultat od 20,96 metara.

Srpski bacač kugle Armin Sinančević plasirao se u finale Olimpijskih igara u Tokijuu ovoj disciplini, jer je u  drugoj seriji u kvalifikacionoj grupi A postigao rezultat od 20,96 metara. Sinančević nije ispunio normu (21.20), ali se među 12 finalista plasirao zahvaljujući devetom najboljem rezultatu od ukupno 31 učesnika kvalifikacija.

Nažalost, Asmir Kolašinac je završio takmičenje u Tokiju sabačenih 19.68 metara.

Ovo je bio jedini ispravan hitac srpskog atletičara, koji je u prvom pokušaju bacio kuglu van polja, a u trećem je prestupio.

Sinančević je u prvom postigao rezultat od 20.50, u drugom, kako se ispostavilo, obezbedio plasman među 12 najboljih, a u trećem prestupio.

– Imao sam dva dobra hitca, a u trećoj seriji sam bio spreman da bacim mnogo više, ali nešto se desilo u tehnici, što nije trebalo. Imao sam želju i osećao sam da mogu mnogo više da bacim. Sigurno bi bilo preko norme za finale – rekao je posle kvalifikacijaSinančević, koji je tek posle ispravke pao na četvrto mesto u kvalifikacionoj grupi A.

Srpski atletičar očekuje da će i u finalu ostvariti dobar rezultat.

– Volšu su priznali naknadno rezultat, iako je najpre bio poništen.Mene to raduje, jer on zaslužuje da bude u finalu. Ja sam prvi ispod onih koji su ostvarili normu, nadam se da ću u finalu pokazati šta mogu i koliko mogu. I sada sam dokazao iako sam imao problema sa nespavanjem, ali evo sve je prošlo kako treba – rekao je poslednji srpski atletičar na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Asnir Kolašinac je bio razočaran svojim nastupom.

– Mogu slobodno da kažem da se sve raspalo. Na zagrevanju sam delovao odlično, međutim, kad je krenulo takmičenje kao da sam imao pogrešan pristup. Mislio sam da treba da idem na maksimum, da treba da rizikujem, aonda sam počeo da pravim greške u tehnici – rekao je Kolašinac, a zatim dodao:

– Osećao sam se dobro, imao sam dovoljno vremena da se zagrejem. Bacio lagano preko 20 metara na zagrevanju, ali kada sam hteo nešto kasnije na silu, sve se raspalo. Potpuno razočaranje za mene. Od četiri učešća na Igrama sada sam došao najspremniji, a najgore sam prošao.Treba dobro razmisliti šta dalje. Ovo će najverovatnije biti moje poslednje Igre. Previše je ovo stresa za mene.

Najbolji bacači kugle na Igrama u Tokiju za medalje će se botiti u četvrtak 5. avgusta od 04.05 sati po našem vremenu.

Finalisti u bacanju kugle

  1. Rajan Krouser (SAD) 22.05

  2. Tomas Volš (Novi zeland) 21.49

  3. Mesud Pezer (BiH) 21.33

  4. Darlan Romani (Brazil) 21.31

  5. Zejn Vir (Italija) 21.25

  6. Amr Mustafa Hasan (Egipat) 21.23

  7. Čukvebuka Enekveči (Nigerija) 21.16

  8. Kajl Blignot (J.Afrika) 20.97

  9. Džeko Gil (Novi Zeland) 20.96

  10. Armin Sinančević (Srbija) 20.96

  11. Džo Kovač (SAD) 20.93

  12. Pejton Oterdal (SAD) 20.90

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari