Okršaj sa olimpijskom šampionkom 1Foto: FoNet/AP

Nije prošlo ni nedelju dana od kada je Ivana Španović osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu, a bronzana atletičarka i nacionalna rekorderka već danas ponovo se takmiči.

Španovićeva će u Lozani, na mitingu Dijamantske lige pokušati da nastavi pobednički niz pobeda sa prethodnih takmičenja zbog čega u ukupnom plasmanu ubedljivo vodi sa 36 bodova, a prate je Amerikanka Britni Ris sa 16 poena, i Kanađanka Kristabel Netej sa 15.

Najveća protivnica srpskoj atletičarki biće Amerikanka Tijana Bartoleta, koja je na Igrama u Riju skokom od 7.17 metara, što je njen lični rekord, osvojila zlatnu medalju. Iako je Španovićeva u Brazilu ostvarila svoj najbolji skok do sada, to nije bilo dovoljno za prvo ili drugo mesto, zbog čega najbolja srpska atletičarka nije bila zadovoljna posle takmičenja.

– Imala sam 7,08. Tijana (Bartoleta) je imala skok koji sam priželjkivala i htela – rekla je tada Ivana.

Ove godina bila je najuspešnija za Ivanu Španović – pored olimpijskog odličja, Ivana je u prvih šest meseci ove godine osvajala mitinge Dijamantske lige, a u martu u Portlandu postala je vicešampionka sveta. Pored takmičenja u Lozani, do kraja godine učestvovaće još na miting u Parizu – 27. avgust, dok je finale, koje je na programu 1. septembra, rezervisano za Cirih.

Miting Dijamantske lige u Lozani dočekaće 31 osvajača medalja, uključujući i deset olimpijskih šampiona. Među glavnim atletskim zvezdama najavljeni su Briajna Rolin, osvajačica zlata na 100m s preponama, i njena zemljakinja Kendra Harison, koja će joj biti glavna rivalka. Harison trenutno drži svetski rekord u ovoj disciplini, ali kako nije učestvovala na Igrama u Riju, Miting u Lozani biće prilika da pokaže da li može bolje od olimpijske šampionke. Što se tiče muškaraca, trka s preponama na 110 metara najavljena je kao vrhunac celog takmičenja, pošto će se za medalje boriti četvorica najuspešnijih takmičara iz Rija – Omar Mekleod, Orlando Ortega, Dimitri Baskou i Paskal Martinot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari