Vaterpolisti Srbije započeli pripreme za finale Svetske lige 1Foto: STARSPORT

Selektor Dejan Savić okupio je igrače koji su završili obaveze u klubovima, na početku priprema za završnicu Svetske lige, koja će od 18. do 23. juna biti održana u Beogradu.

Na prvu „prozivku“ javili su se Dimitrije Rističević, Nemanja Vico, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Viktor i Strahinja Rašović, Đorđe Lazić, Lazar Dobožanov i Ognjen Stojanović. U četvrtak će se saigračima pridružiti Sava Ranđelović. S obzirom na to da će se kandidati za Svetsku ligu okupljati u nekoliko faza, Savićev tim biće brojniji od 3. juna, kada će doći Branislav Mitrović, Miloš Ćuk i Nikola Dedović.

Nakon toga, na pripreme će doći učesnici Fajnal-ejt turnira u Ligi šampiona, kao i igrači iz domaćeg prvenstva, koje još traje.

Svi „delfini“ biće na okupu do 12. juna i tada će početi završne pripreme za beogradski turnir, koji će biti i prva šansa našim vaterpolistima da izbore vizu za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

„Nemamo puno vremena, trebalo bi da 12. juna budemo kompletni. Kalendar je zgusnut i ovakav plan rada smo ranije napravili. Da se Solnok plasirao na F8 ovde danas ne bi bili Prlainović, Aleksić, V. Rašović i Lazić“, rekao je selektor Dejan Savić.

„Slične probleme imaju i ostale reprezentacije. Radimo najbolje što možemo sa jasnim ciljem – osvajanje prvog mesta i olimpijske vize. Imaćemo generalnu probu sa Australijom bez obzira što smo u istoj grupi“, najavio je selektor.

Posle Svetske lige, Srbija će učestvovati na Svetskom prvenstvu u vaterpolu u Južnoj Koreji (12-28. jul).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari