Olga Danilović u drugom kolu Australijan opena 1Foto: Beta/AP

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se danas u drugo kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedila 19. teniserku sveta Petru Martić iz Hrvatske posle tri seta, 7:5, 3:6, 6:4.

Danilović, 183. teniserka sveta, pobedila je posle dva sata i sedam minuta.

Martić je bolje počela meč, napravila je brejk u trećem gemu prvog seta i posle gema na svoj servis povela je sa 3:1. Danilović je vratila brejk u šestom gemu i izjednačila, a posle toga teniserke su osvajale gemove na svoje servise sve do 12. kada je Danilović ponovo napravila brejk i osvojila prvi set.

Martić je bila bolja u drugom setu, tri puta je oduzela servis srpskoj teniserki i izjednačila na 1:1.

U odlučujućem trećem setu napravljeno je pet brejkova, Danilović se bolje snašla, tri puta je oduzela servis protivnici i uspela da se plasira u drugo kolo.

Danilović će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Šelbi Rodžers.

Poštovala sam plan koji sam napravila sa mojim timom

Srpska teniserka Olga Danilović rekla je da joj mnogo znači današnja pobeda protiv Petre Martić na Australijan openu i prvi plasman u drugo kolo nekog grend slem turnira u karijeri.

„Velika pobeda koja meni u ovom trenutku znači mnogo. Znači i moj prvi plasman u drugo kolo jednog grend slema u karijeri, prvi put sam u glavnom žrebu Melburna do kojeg sam stigla iz kvalifikacija u ovom svima nama čudnom startu sezone, ali startu koji nas čeliči i uči da se sve može, da su rad i disciplina uprkos okolnostima pravi i jedini put ka rezultatu koji želiš i sanjaš“, rekla je Danilović posle meča.

Danilović je danas u prvom kolu pobedila 19. teniserku sveta Petru Martić iz Hrvatske posle tri seta, 7:5, 3:6, 6:4.

„Težak meč, očekivano, imala sam izuzetnu protivnicu preko puta mreže, čije ime znači puno u belom sportu i koja iza sebe ima vrhunske rezultate vredne svakog respekta. Znala sam da neće biti lakih poena, da me čeka velika borba, da moram igrati na najvišem nivou i da uz sve to moram ostati mirna“, rekla je 183. teniserka sveta.

„Poštovala sam plan koji sam napravila sa mojim timom, ostala sam dosledna svoje igre i rezultiralo je na najbolji način. Srećna i zadovoljna gledam na sledeći meč i na nastavak takmičenja u toplom i lepom Melburnu“, dodala je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari