Olimpijakos pobedio Real 1EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

U Pireju je viđena odlična utakmica, Olimpijakos je vodio tokom većeg dela meča i na kraju je zasluženo pobedio šampiona Evrope 88:83 (29:22, 23:19, 13:24, 23:18).

Ovo je bio prvi poraz Reala u ovoj sezoni Evrolige, dok je Olimpijakos zabeležio peti trijumf.

Domaćin je vodio konstantno od početka meča, imao i dvocifrenu prednost na poluvremenu (52:41), ali su se Madriđani poptuno vratili u meč u trećoj četvrtini najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena.

Međutim, u poslednjoj četvrtini izostala je dalekometna paljba Madriđana, dok je s druge strane Spanulis počeo da pogađe pratično sve ( pet trojki iz šest pokušaja), pa je uz Nikolu Milutinova i bivšeg pleja Partizana Najdžel Vilijam – Gosa najzaslužniji za pobedu Atinjana.

Milutinov odigrao je veoma dobar meč – postigao je 8 poena, imao 9 skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i tri blokade za 25 indeksnih poena. Najdžel Vilijams-Gos je meč završio sa 23 poen, četiri asistencije i šest skokova, Vasilis Spanulis ie postigao 20 poena, dok je Strelnijeks ubacio 15. U poraženom timu Džejsi Kerol je postigao 16 poena, dok je Fakundo Kampaco postigao 14 poena i imao 13 asistencija.

Anadolu Efesj e pobedio Darušafaku sa 93:88. Turski derbi rešen je u trećoj deonici, koju je ekipa Ergina Atamana dobila sa ubedljivih 32:14. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Francuz sa 24 poena, Plajs se ubacio 12, Botum 11, a Larkin deset. Kod „Dačke“ Majkl Erik je postigao 18, Peinars 15, dok su po 11 zabeležili Evans i Bajgul. Vasilije Micić odigrao je još jednu veoma dobru partiju u dresu Efesa, a meč je završio sa devet poena, osam asistencija, pet skokova, odnosno 20 indeksnih poena. Fenerbahče je pobedio na gostovanju Makabi sa 74:70. U timu Željka Obradivća bili su reprezentativci Srbije Nikola Kalinić i Marko Gudurić, koji su imali dobre role.

Kalinić nije briljirao u napadu (2p, 1/5), ali je imao sedam skokova, dok je Gudurić postigao 13 poena, uz 3/3 van linije 6,75. Najefikasniji u turskom timu bio je Kostas Slukas sa 18 poena, dok je Jan Veseli ubacio 11, a Lovernj je uz osam poena imao i osam skokova. Makabi je pretrpeo sedmi osmi poraz u devet utakmica. Najefiasniji u izraelskopm šampionu bili su Vilbekin i Kalojaro sa po 15 poena, dok je Diandre Kejn ubacio devet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari