Nema kraja brukanju srpskog rukometa. Najbolja muška reprezentacija Srbije, ili ono što je ostalo od nje, ne samo da je došla u situaciju da u borbu za učešće na jednom Evropskom prvenstvu kreće od pretkvalifikacija, već je doživela da bude poražena od Izraela, zemlje koja čak i prosečnim selekcijama služi za potkusurivanje.

Nema kraja brukanju srpskog rukometa. Najbolja muška reprezentacija Srbije, ili ono što je ostalo od nje, ne samo da je došla u situaciju da u borbu za učešće na jednom Evropskom prvenstvu kreće od pretkvalifikacija, već je doživela da bude poražena od Izraela, zemlje koja čak i prosečnim selekcijama služi za potkusurivanje. Ubedljivo su puleni selektora Jovice Cvetkovića savladali Dorošenka i društvo na beogradskoj Banjici (37:27) prošlog četvrtka, ali su, tom prilikom viđene nedostatke u igri i vođenju tima, platili (ne)očekivanim gubitkom bodova u Ranani ove subote – 30:29 (16:12).
Kao i pred uvodnih sat dvomeča sa bliskoistočnim autsajderima, naši rukometaši su imali problema sa gripom i povredama, činjenica je i da nisu imali dovoljno vremena za aklimatizaciju, odnosno kvalitetno uigravanje ekipe, koja je pretrpela velike kadrovske promene u odnosu na poslednja velika takmičenja. Ali, ništa od nabrojanih faktora ne može i ne sme da bude izgovor za ovaj rezultatski šamar. Teško da će neuspeh protiv Izraelaca ugroziti planirano osvajanje jednog od prva dva mesta (verovatno drugog, jer Makedonci za sada opravdavaju ulogu favorita) u Drugoj pretkvalifikacionoj grupi i prolaz u sledeću rundu trke za EP u Norveškoj 2008. godine, međutim, već sada se postavlja pitanje da li je put kojim su Cvetković i Rukometni savez Srbije krenuli, pravi.
Deo odgovora kriju preostali dvomeči sa Luksemburgom (10. januara u gostima i tri dana kasnije u Kaću) i Makedonijom (17. u Ohridu i 20. u Nišu).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari