U Partizanu se ne oslanjaju previše na finu prednost iz prvog duela sa Malatijasporom 1Sejduba Suma (levo) Foto: STARSPORT

Većina ovdašnjih svedoka „igranke“ Partizanovih fudbalera protiv Malatijaspora spremno je da stavi ruku u vatru da će prošlonedeljnih 3:1 biti dovoljno za prolaz „parnog valjka“ u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope…

… najoduševljeniji ofanzivnim potencijalom crno-belih u tih 90 minuta veruju čak da će srpski tim biti još efikasniji na terenu turske ekipe, dok Savo Milošević uopšte ne misli da će biti lako zaokružiti eliminaciju debitanta na evropskoj sceni.

– Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, protiv ozbiljne ekipe. Neće uopšte biti lako, ali smo pokazali da možemo sa njima i zato će dosta stvari zavisiti od nas – smatra Partizanov trener.

„Kako ćemo, lako ćemo“ životna filozofija deo je srpskog mentaliteta, pa se oni manje euforični navijači pribojavaju ležernog i prepotentnog stava momaka iz Humske, međutim, njihov šef uverava da nema razloga za takvu strepnju.

– Taman posla da ih uljuljka prednost u golovima. Svesni su igrači, svi su svesni da Malatija može mnogo više i da je tih 3:1 bilo samo zahvaljujući našoj odličnoj igri. Ako pomislimo za trenutak da će biti lako, imaćemo veliki problem. Pokušavam da se fokusiram na svoj posao i da to prenesem na igrače. Mislim da su svesni, kroz priču koju smo imali u prethodnih par dana, a posebno posle lošeg izdanja u Kruševcu, da bilo koje opuštanje može skupo da nas košta – opominje za svaki slučaj doskorašnji visoki funkcioner Fudbalskog saveza Srbije, očigledno još pod utiskom remija u poslednjem kolu domaćeg prvenstva, kada se on sam pogubio u rotaciji u prvih 11, a dobar broj rezervista prokockao dobijenu minutažu.

– Moja greška je što sam izveo tim koji nije dobro izbalansiran, pogotovo kada je u pitanju defanzivna stabilnost. Mnogo loših stvari je proisteklo iz toga. Greška je bila sastav tima i treba učiti na greškama – u pravu je Milošević, mada je i njemu jasno da bi eventualni neulazak u grupnu fazu LE mogao da ima dalekosežne, ako ne i pogubne, posledice na budućnost kluba ogrezlog u dugovima, bez ozbiljne upravljačke politike i jakih sponzora.

Protivnik nema finansijskih problema, ali revanš dočekuje u rezultatskom minusu, pa je za očekivati da ide na sve ili ništa, moguće već od prvog minuta susreta pred svojom publikom.

– Pokazali su u LJubljani da kada hoće i kada jure rezultat, mogu mnogo ofanzivnije da igraju. Ne verujem da će da idu grlom u jagode, ali sigurno će biti ofanzivniji nego prošle nedelje – ubeđen je šef struke crno-belih.

Ko izvuče „bingo“ na kraju ovog dvomeča ide najverovatnije u bitku sa Moldeom, jer su Norvežani prošlog četvrtka napravili odličan kapital protiv grčkog Arisa (3:0).

Zvezdin prolaz – dobra stvar

Partizanov strateg se odredio i prema trosatnoj borbi Crvene zvezde za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, završenoj posle dva produžetka i 22 šuta u penal seriji.

– Isključenje Milunovića je poremetilo igru, ali evidentno je da je Zvezda bolja ekipa od Kopenhagena. Dobro je za srpski fudbal što je Zvezda otišla dalje – kaže Savo Milošević, koji je u Tursku poveo još rovitog standardnog centralnog defanzivca Bojana Ostojića, a u Beogradu ostavio ofanzivca manje minutaže Đorđa Ivanovića, neoporavljenog od povrede primicača.

Sejduba Suma: Sve je u mentalitetu

– S moje tačke gledišta, utakmica neće biti mnogo drugačija osim nekih malih detalja. Sve je u mentalitetu i našoj želji za pobedom. Verujem da idemo maksimalno skoncentrisani i s puno motivacije. Spremni za borbu – uverava jedan od najboljih aktera prve utakmice, od čijih asistencija i šuteva ove sezone mnogo toga zavisi u igri osvajača Kupa Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari