Orlice ciljaju Svetsko prvenstvo 1foto: Nebojsa Parausic

Najbolje fudbalerke Srbije ovog četvrtka i sledećeg utorka igraju važne mečeve u borbi za Mundijal.

Izabranice Predraga Grozdanovića prvo će ugostiti Izrael u trening centru Fudbaskog saveza Srbije u Staroj Pazovi (18.00), pa pet dana kasnije na istom mestu odmeriti snage i sa Nemačkom (12. april, 1

”Imamo pet pobeda u nizu i to nam uliva ogromno samopouzdanje pred duele sa Izraelom i Nemačkom. Ukoliko želimo u baraž za Svetsko prvenstvo, ne smemo da napravimo nijedan kiks do kraja kvalifikacija. Posle Izraela i Nemačke, očekuje nas najteže iskušenje u septembru protiv Portugala. Naše ambicije su dobro poznate, u svakom meču idemo na pobedu. Imajući u vidu kvalitet narednih rivala, pre svega selekcija Nemačke, jasno je da nas očekuje izuzetno težak zadatak. Nismo se preterano bavili Izraelom, fokusirani smo na naše zahteve, pokušavamo da odemo korak unapred i da posvetimo pažnju detaljima koji će dodatno unaprediti igru naše reprezentacije”, izjavila je Milica Mijatović za sajt FSS.

Selektor Predrag Grozdanović podseća da je naša reprezentacija i uoči ovih utakmica osetno hendikepirana zbog izostanka nekoliko bitnih igračica:

”Navikli smo na kadrovske probleme, već tri i po godine ne uspevamo da sastavimo najbolji mogući tim. Sada izostaju Čankovićka, Blagojevićka, Matićka, Jankovićka i Oršoja. Ne tražimo alibi, pokušaćemo da izvučemo maksimum i da rezultatski uspešno završimo ovaj aprilski ciklus kvalifikacija. Idemo utakmicu po utakmicu, devojkama sam rekao da Izrael moraju da shvate kao da je reč o reprezentaciji Nemačke. Mislim da su svesne prilike koja nam se ukazala, možemo da napravimo istorijski uspeh i da odemo na Svetsko prvenstvo. Zadovoljan sam kako upijaju i kako se ophode prema obavezama u državnom timu. Stvorili smo u njima pobednički mentalitet i to se vidi u poslednjih nekoliko utakmica u kojima nismo osetili gorčinu poraza. Izrael nije uopšte naivan protivnik, učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat i da posle meča sa Nemačkom dođemo u situaciju da protiv Portugala u septembru rešavamo našu sudbinu u borbi za baraž i odlazak na Svetsko prvenstvo”, objasnio je strateg Orlica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari