Sportisti iz Srbije nastavili su u utorak dominaciju na Mediteranskim igrama u Peskari. Oni su 6. takmičarskog dana osvojili čak osam odličja, ukupno 22, a najavili su još jedno, jer su košarkašice ušle u finale.

Najsjajnije odličje pripalo je Zorani Arunović u disciplini vazdušni pištolj.

Srebra su osvojili plivač Ivan Lenđer koji je u nedelju već osvojio zlatnu medelju, i Nemanja Mirosavljev u streljaštvu. Isti uspeh ostvarila je i ateltičarka Olivera Jevtić u trci na 10.000 metara, doduše, u konkurenciji još samo dve takmičarke (32:23,6). Karatisti su osvojili dve bronze (Biljana Stojović i Valentin Popa), kao i Jasna Šekarić i stonoteniseri u ekipnoj konkurenciji. Aleksandar Karakašević i Slobodan Grujić su u borbi za treće mesto bili bolji od Italijana.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u trećem kolu B grupe Sloveniju – 30:26 (15:12). Ipak, ispostavilo se da je to bila Pirova pobeda, jer su Crnogorke načinile senzaciju, savladale Francusku i izbacile Srpkinje iz daljeg takmičenja.

U prvom kolu B grupe srpski vaterpolisti pobedili su Francusku – 12:5 (1:2, 4:2, 5:1, 2:0). Po tri gola za naš tim postigli su Duško Pijetlović i Slobodan Nikić, dva puta je strelac bio Filip Filipović, a po jedan gol su postigli Živko Gocić, Vanja Udovičić, Slavko Gak i Nikola Rađen. Pored Srbije i Francuske, u grupi B se nalaze Italija i Crna Gora.

Plivačica Marica Stražmešter zauzela je četvrto mesto u finalu na 100 metara leđno postigavši solidan rezultat od 1:02,62 minuta. U finalu na 200 metara slobodnim stilom Radovan Siljevski je zauzeo šesto mesto rezultatom 1:49,49 minuta.

Atletičar Predrag Filipović zauzeo je deveto mesto u trci na 20 kilometara hodanjem. Drugi naš predstavnik Nenad Filipović nije završio trku u konkurenciji 13 hodača.

Srpski biciklisti nisu uspeli da se plasiraju među prvih deset u disciplini pojedinačni hronometar.

Esad Hasanović je osvojio 14. mesto sa 2,42 minuta zaostatka u odnosu na pobednika, dok je Žolt Der imao imao još veći zaostatak od 3,12 minuta zbog čega je završio tek na 15. mestu.

Košarkašice Srbije u finalu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale na Mediteranskim igrama u Peskari pošto je juče posle produžetka pobedila Hrvatsku 76:71 (15:21, 16:18, 17:14, 14:9, 14:9).

Najveće zasluge za trijumf našeg tima imala je kapiten Sonja Petrović koja je postigla 29 poena uz šest skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari