"Ostao bi gorak ukus ako Zvezda ne pobedi": Trener crveno-belih prihvata ulogu favorita protiv Partizana 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Miloš Milojević želi sva tri boda 3. marta, posle čega bi branilac titule pobegao na +16 u odnosu na prvog pratioca u Superligi.

Miloš Milojević i njegova ekipa u 169. večiti derbi ulaze kao predvodnici superligaša i sa prednošću koja je takva da ju je praktično nemoguće izgubiti do kraja prvenstva Srbije.

”Pred prvi derbi se govorilo da mogu da izgubim tadašnju prednost, sad se priča kako Partizan nema šta da izgubi, tako da izgleda da postoji samo jedan gubitnik, a to sam ja (smeh). Osećam odgovornost prema svom timu i navijačima, kao što oseća i Igor Duljaj u Partizanu.

Naš zadatak je da nastavimo trend dobrih igara i rezultata. Nikad ne bi trebalo potceniti Partizan, klub koji ima tradiciju, inat i ponos, takav će biti i sutra. Na našoj strani su teren i publika, ne mogu da prihjvatim da crno-beli budu motivisaniji od nas.

Ne mislim da se sad rešava prvenstvo, ima još bodova u opticaju, prednost nam daje samopouzdanje, imamo obavezu prema navijačima i sebi samima. Jesmo favoriti, ali to se previše potencira, što je posledica rezultata u poslednje dve, tri utakmice. Ne bežimo od te uloge, ali u fudbalu nikad ne dobijete ništa unapred“, počeo je priču trener Crvene zvezde.

Crveno-beli ne moraju da idu na sve ili ništa u ovih 90 minuta, a osvajanje šestog šampionskog trofeja u nizu ne bi im poremetio ni eventualni poraz od aktuelnog viceprvaka.

„Ne bi bio neuspeh za Zvezdu da ne pobedi derbi, ali bi ostao gorak ukus. Želimo da dobijemo. Pričamo od trenutka kad sam došao da 26. maja budemo prvi, dobro idemo ka cilju, poslednjih godina smo razmazili javnost, dosta pobeđujemo, ali to je dobra navika. Nadam se da ćemo je zadržati.

Da li je bod opcija? Italijani kažu da kad imaš evro u džepu nemoj da ga izgubiš. Dobro je ako možeš da zaradiš. Bude li nerešeno – nikom ništa, ali nam nije motiv da uzmemo bod na domaćem terenu. To je možda moja falinka, međutim, ne volim kalkulacije.

Ne možemo ni da igramo na kontru protiv Parizana na našem terenu. To nije opcija, niti je u DNK zvezdaša. Mi smo predvodnici srpskog fudbala, to nam nije reper. Nego neke druge utakmice. Ne smemo mi da igramo reaktivan fudbal”.

Partizan u Ljutice Bogdana stiže s novim trenerom Igorem Diljajem, koji je došao posle ostavke Gordana Petrića, te jednog poraza (od Šerifa u Ligi konferencije) i jednog remija (sa Radničkim 1923) u malo dana.

„Ne bih rekao da mi to olakšava pripremu, jer dolazak Duljaja može da bude šok terpaija, da se tim zbije, znamo Partizanove profile igrača, ali ne očekujem da promeni desetoricu. Svestan je i Igor ko su mu najbolji igrači, možda bude promena u sistemu, jer znam s kim je radio u Šahtjoru (Paulo Fonseka, op. au), mislim da odatle crpi inspiraciju.

Može da iznenadi, energijom i poznavanjem spektakla derbija da napravi šok terapiju. Prednost mu je što je bio u sistemu Partizana, zna igrače, sarađivao je sa njima, a što se tiče njegove vizije fudbala ima malo vremena, može samo da im pruži smernice, jer ne može to da se reši za tri, četiri treninga. Želimo da pokažemo da se mi pitamo u našoj kući. Tokom pripreme se ne obazirem na na bodovnu razliku. Nisam to radio ni na plus pet, ni na plus osam, neću ni sad“, smatra Milojević. za čiji pojam Superliga nije adekvatan poligon za pripremanje novog učešća u Ligi šampiona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari