Osvojena i Podgorica 1Foto: STARSPORT

Dejana Radonjića su dirnule ovacije s tribina hale “Morača”, ali dobrodošlica u rodnoj Podgorici nije spustila ambicije Crvene zvezde, pa je braniac trofeja u ABA ligi izdominirao u meču s ekipom Budućnosti – 54:77 (18:23, 10:21, 18:16, 8:17).

I tek drugom pobedom na ovom mestu od 2005. godine lakše nego što se očekivalo zadržao status jedinog učesnika regionalnog košarkaškog takmičenja s maksimalnim učinkom u sezoni 2016/2017.

Crnogorski tim je sve vreme bio u kontra ritmu i podređenom položaju, pa čak i u jedva dobijenoj trećoj četvrtini, a stradao je pre svega od timske igre srpskog prvaka. Jači za kapitena Luku Mitrovića (u trećoj četvrtini opet morao na klupu zbog povrede) i oporavljenog Marka Gudurića, Beograđani su bez problema (is)kontrolisali derbi, jednako vodeći računa o preciznosti u napadu i čvrstini pod svojim košem.

Svi su u redovima gostiju, na ovaj ili onaj način, dali doprinos rušenju još jedne prepreke u borbi za najbolju poziciju pred “plej-of” na Jadranu, zbog čega su ovog puta manje bitni podaci o ličnom učinku. Statistika, ipak, pokazuje da je najefikasniji Zvezdin igrač bio Ognjen Kuzmić s 13 ubačenih poena, da mu je rame uz rame bio Čarls Dženkins s 11 poena (plus peti ukradenih lopti), Nejt Volters i Marko Simonović odmah iza njih (10), Stefan Jović koristan sa sedam poena, šest skokova i osam asistencija… I tako redom. Na drugoj strani su pokušali da im ispariraju Amerikanci Džejms Rejnolds (11), Markus Vilijams i Šon Džejms (8).

Ovim trijumfom Zvezda je završila „prvi krug“ ABA lige bez kiksa (13/13) i koš razlikom „plus 79“ u duelima protiv konkurenata iz gornjeg dela tabele Partizana, Cibone,Cedevite i Budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari