Overa titule pod Bagdalom 1Foto: Starsport

Eventualnom pobedom protiv Napretka u Kruševcu fudbaleri Crvene zvezde će postati šampioni, tri kola pre kraja Superlige u kojoj trenutno imaju devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, Partizan, od kog su bolji u međusobnim duelima.

Zbog divljanja „navijača“ na 157. derbiju crveno-beli će ne samo popuniti kasu Fudbalskog saveza Srbije za 1.200.00 dinara već će i naredni meč protiv Spartaka igrati bez navijača i „navijača“ pa ne čudi odluka da se ulaznice za meč u Kruševcu prodaju i na stadionu Rajko Mitić. Za razliku od trenera Vladana Milojevića i samih fudbalera, koji su posle pobede nad Čukaričkim tvrdili da još nije vreme za slavlje, rukovodstvo kluba je suprotnog mišljenja.

Crveno-beli će imati i dodatni motiv da baš u Kruševcu obezbede trofej, pošto je Napredak jedina ekipa koja ih je porazila ove sezone. Napredak je u jesenjem delu šampionata pobedio Zvezdu na svom stadionu sa 1:0 golom u sudijskoj nadoknadi vremena, a potom je ostao neporažen i na stadionu „Rajko Mitić“.

– Neće biti lako u Kruševcu, pokazali su to i prethodni ovosezonski mečevi. Na nama je „samo“ da odigramo najbolje što možemo, a da li će to biti dovoljno i da proslavimo osvajanje titule pod Bagdalom ne pitamo se samo mi – smatra Luka Adžić, najzaslužniji za trijumf crveno-belih protiv Čukaričkog.

Vojvodina više nema ni teoretske šanse da se domogne mesta u Ligi Evrope, tek drugi put u poslednjih deset godina, ali daleko od toga da nema motiva za duel s Partizanom.

– Možemo da uđemo rasterećeno u meč i uživamo u igri, sada nemamo više ni teoretske šanse za izlazak u Evropu i možemo da se pripremamo za narednu sezonu. Znamo da možemo svakoga da pobedimo na našem stadionu. Ko nema motiv protiv Partizana – ne treba da se bavi fudbalom – rekao je mladi štoper Vojvodine Ranko Veselinović.

U nedelju će se nastaviti i bitka za opstanak u ligi. U derbiju začelja Rad će dočekati Bačku, dok „otpisani“ Borac ide u goste Javoru koji bi eventualnim trijumfom bio veliki korak bliži opstanku u društvu najboljih. Mačva dočekuje Radnik i šansu da, praktično obezbedi opstanak, a najmanje tenzija biće u duelu Zemuna i Mladosti pošto su oba tim već osigurala učešće u Superligi i naredne sezone.

Raspored i tabele

Nedelja

Plej-of

Napredak – Crvena zvezda           16.00

Vojvodina – Partizan       18.30

Radnički – Voždovac        19.00

Čukarički – Spartak           19.00

Tabela: Zvezda 48, Partizan 39, Spartak 34, Voždovac 30, Radnički 28, Čukarički 26, Napredak 26, Vojvodina 22.

Plej-aut:

Zemun – Mladost             16.00

Javor – Borac      19.00

Mačva – Radnik 19.00

Rad – Bačka         19.00

Tabela: Mladost 25, Zemun 24, Radnik 22, Mačva 21, Javor 17, Bačka 16, Rad 16, Borac 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari