Ovogodišnji Vimbldon oborio rekord 1 EPA-EFE/NEIL HALL

Turnir na kom je titulu osvojio Novak Đoković ušao u anale tenisa.

Zadnji mečevi grend slema u Londonu odigrani su u nedelju, 11. jula, a organizatori su danas objavili da je postavljen novi rekord u posećenosti najvećeg teniskog takmičenja na travi.

Preciznom statistikom izbrojano je tačno 515.164 ljudi na tribinama od 27. juna, što je najveće prisutvo gledalaca na tribinama u istoriji tuernira starog više od jednog veka.

Centralni teren je ovog leta proslavio 100-godišnjicu postojanja, a prema podacima „Tennis Head“ oboren je rekord 2009. kada je na tribinama zbirno bilo 511.043 gledalaca.

Pobednički pehar u ženskom singlu pripao je Eleni Ribakinoj iz Kazahstana, dok je Srbin odbranio tron u muškoj pojedinačnoj konkurenciji.

Ovogodišnji Vimbldon ostaće upamćen i po odluci organizatora da zabrane učešće takmičarki i takmičara iz Rusije i Belorusije, zbog rizika od indirektne propagande ruskog predsednika Vladimira Putina (zvanično objašnjenje) i nebodovanju za ATP io WTA listu, kao pritivmeru za izopštavanje predstavnika države koja je napala Ukrajinu i zemlje koja je podržala taj rat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari