Ozbiljan test za crno-bele 1Foto: STARSPORT

Posle evropskih iskušenja pet klubova, nastavlja se takmičenje u ABA ligi sa jošjednim okrnjrnim kolom jer je utakmica Borac – Mornar odložena zbog zaraze kovidom u redovima Barana.

Svakako će biti zanimljivo videti kako će se do sada maksimalna Mega suprotstaviti verovatno pomalo umornim i psihički ispažnjenim košarkašima Zvezde, ali je u centru pažnje ipak duel Partizana i Cedevita Olimpije koji je na programu u nedelju u hali „Ranko Žeravica“.

Crno-beli su u Istanbulu došli do „imperativne“ pobede i u tom smislu položili prvi test preživljavanja bez Jaramaza i Mozlija u sastavu.

Pokazane su još jednom brojne slabosti i sigurno je da će moraju da odigraju na znatno višem nivou da bi savladali kvalitetnu ekipu Cedevite Olimpije, koja je u prva dva kola imala lak posao sa preostala dva kluba iz Slovenije, Krkom i Primorskom.

U Evrokupu imaju skor 1-2, izvojevali su ubedljivu pobedu protiv Gran Kanarije kod kuće, ali su lako poraženi od Trenta i Nanterea u gostima,dok je utakmica sa Bursom odložena jer su Ljubljančani tad imali problem sa korona virusom.

Cedevitu sa klupe predvodi mladi i ambiciozni trener Jura Golemac, tu su iskusni Rioko Leni Ukić, Jaka Blažič i Edo Murić.

Uz tri solidna Amerikanca, bitan je i centarski tandem Žiga Dimec i Ivan Marinković, koji ima ogromno iskustvo.

Partizan bi morao goste da uvede u svoj ritam, u Istanbulu je bilo više unutrašnje igre, samim tim i raznovrsnijeg napada.

Evidentna prednost crno-belih je u mladosti i snazi, te bi igra u tranziciji i žestoka odbrana mogli da budu recept za pobedu. Važno je i osujetiti šut za tri poena gostiju, koji u proseku pokušavaju izdaleka 30 i više puta.

I da još poboljšaju šut sa distance koji će im biti neophodan i u meču protiv Burža u sredu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari