Pantelić: Pravi heroji su medicinski radnici 1Foto: EPA/EXPA/JUERGEN FEICHTER (arhivska fotografija)

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić rekao je danas da su medicinski radnici najveći heroji i da oni koji su preležali korona virus najmanje što mogu da učine jeste da doniraju krvnu plazmu.

„Pravi heroji su naši medicinski radnici koji su po bolnicama i koji već dva meseca ne izlaze, u skafanderima su po ceo dan i bore se. Mi sa strane možemo da im pomognemo, a to je mali delić. Sva zasluga ide njima“, rekao je Pantelić za televiziju Pink.

Pantelić je zajedno sa predsednikom FSS-a Slavišom Kokezom odlučiio da donira krvnu plazmu nakon što su izlečeni od korona virusa.

Posle drugog negativnog testa treba da prođe period od 21 dana kada se ponavlja test, i ako bude negativan vadi se krv i uzima plazma.

Pantelić je kazao da se nije dvoumio kada je to u pitanju.

„Nisam se dvoumio. Šta više, pošto nisam bio velikim oblikom zaražen, nisam imao jake simptome, mogu u najbržem roku da dam plazmu. Pitao sam i kada može drugi put da se da, dok god bude trebalo, dok moj organizam bude regenerisao plazmu, davaću koliko bude trebalo da se pomogne“, kazao je Pantelić.

Po njegovim rečima, cela akcija davanja krvne plazme je fenomenalna.

„Ako plazma spasava jedan život, onda je to što najmanje možemo da učinimo“, naveo je nekadašnji reprezentativac Srbije i igrač između ostalih Crvene zvezde.

On je naveo da je bio iznenađen kada je otkriveno da je pozitivan na korona virus.

„Nisam pretpostavio da ću biti pozitivan, baš sam bio iznenađen. Nikakav simptom nisam imao. Istog trenutka sam otišao u sobu i 15 dana nisam izašao iz nje“, rekao je između ostalog Marko Pantelić.

Pantelić je poručio ljudima da ostanu kod kuće, uz reči da su svi dovoljno svesni da se polako bliži kraj pandemije i da treba da budu što disciplinovaniji i jednom zauvek oteraju virus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari