PAO u Efesu vidi spas 1Foto: EPA/Kiko Huesca

Od odlaska Željka Obradovića 2012. Panatinaikos godinama bezuspešno pokušava da se domogne fajnal-fora Evrolige.

Konstante kadrovske promene, dovođenje proverenih i skupih igrača i rotacija trenera nisu „zelenima“ puno koristili u jedinstvenom cilju. Uprkos nadanjima, i tekuća 2018/19. mogla bi da bude godina koju su „pojeli skakavci“ pogotovo ako se Panatinaikos ne domogne jednog od prvih osam mesta. Usled četiri poraza na poslednjih pet mečeva, PAO je sebe doveo u nezgodnu situaciju i na skoru 8-12 sa faktički 12. pozicije večeras će biti pod apsolutnim imperativom u OAKA areni protiv nadahnutog Efesa.

S obzirom na činjenicu da je u dosadašnjem delu Evrolige ostvario samo jednu pobedu na strani, po čemu je najlošiji tim, odmah posle Budućnosti i Darušafake (bez trijumfa), Panatinaikos će do kraja regularnog dela šansu da se domogne plej-ofa izvesno graditi na mečevima kod kuće. Jedan od presudnih lako bi mogao da bude večerašnji protiv Efesa, koji je ove sezone možda i najprijatnije iznenađenje u elitnom takmičenju. Turski predstavnik je u seriji od četiri pobede na poslednjih pet mečeva; na nedavnom gostovanju u Madridu bio je ravnopravan konkurent zvaničnom evropskom prvaku faktički do kraja utakmice i s obzirom na skor 5-5 na gostujućem terenu jasno je da u duelu sa „zelenima“ vidi šansu da se što ranije osamostali na četvrtom mestu.

– Panatinaikos je izuzetno opasam na svom terenu, pogotovo sa Nikom Kalatesom u ulozi apsolutnog lidera. Imaju veoma iskusne igrače na perimetru poput Meta Lodžeskog i Janisa Papapetrua, kao i Džejmsa Gista i Dešuana Tomasa pod košem, koji pritom odlično šire igru. Moraćemo da budemo veoma oprezni, svesni da nas očekuje izuzetno težak meč – poručio je Ergin Ataman, trener Efesa, koji u Vasiliju Miciću ima oslonac u organizaciji igre (12,4 p, 5,3 as).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari