Par dana posle rastanka sa Crvenom zvezdom, Miloš Milojević ima novi klub i to u Emiratima 1foto: Al Vasl Twitter

Iako je imao ponude iz Skandinavije, pre svega, Miloš Milojević odlučio je da trenersku karijeru nastavi na finansijski isplativijem, ali fudbalski manje atraktivnom mestu.

Uspeo je 41-godišnji stručnjak da sa Crvenom zvezdom osvoji duplu krunu. Način na koji je vodio crveno-bele nepunih godinu dana dopao se brojnim klubovima iz Skandinavije, koji poznaju njegov rad, međutim, vođen željom za promenom, ali i finansijskom stranom ponude, Milojević je odlučio da se preseli u Emirate.

Rođeni Knjaževčanin promovisan je u novog šefa struke Al Vasla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Milojević je lako pronašao novi angažman, posle samo par dana od rastanka sa Crvenom zvezdom.

On će u narednoj sezoni voditi klub koji ima sedam titula državnog šampiona.

Poslednjih dana, osim klubova iz Skandinaivje, pominjalo se i da je rumsunski Kluž zainteresovan za saradnju, kao i Dinamo iz Moskve.

Al Vasl je nedavno sezonu završio na četvrtoj poziciji, a po završetku  obaveza rastao se sa španskim šefom stručnog štaba Huanom Antoniom Picijem.

Da je posao dve strane završen, potvrdio je i Milojević slikom na društvenim mrežama, uz natpis „Novo poglavlje“.

Nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Malmea, Hamarbija, Mjalbija, Brejdablika i Vikingura u novoj sredini dočekaće sunarodnik Aleksandar Vasiljević, mladi štoper koji je u klub stigao zime 2022. godine iz Metalca.

Milojević se sa Crvenom zvezdom rastao posle sezone u kojoj je kormilo preuzeo od Dejana Stankovića i bez poraza na domaćoj sceni stigao do duple krune, treće u nizu za klub iz Ljutice Bogdana, a jedinu senku na učinak bacili su rezultati u Evropi i činjenica da su crveno-beli takmičenje završili u grupnoj fazi Lige Evrope.

Al Vasl je godinama unazad pozicioniran u sredini tabele, a poslednji zapaženiji rezultat ostvario je u sezoni 2017/18. kada je bio treći uz poraze u finalima Prezident kupa i Liga kupa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari