Paraolimpijac Goran Nikolić istrčao 36 od najavljenih 77 maratona 1Foto: N. Kovačević (Arhiva)

Paraolimpijac Goran Nikolić, iz Kragujevca, uspešno je istrčao 36 od 77 maratona na stazi u Čikagu. Novi jedinstveni atletski poduhvat, koji obuhvata punih 77 maratona za 77 dana u dužini od 42,195 km, Goran je započeo 18. aprila, na stazi pored jezera Third lejk.

– Ovaj atletski podvig ima i humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva namenjena su završetku izgradnje sportske hale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti“, čime će Kragujevac dobiti još jedan moderan sportski objekat, a Srbija prvi takve vrste sa svim sadržajima prilagođenim i potrebama sportista sa invaliditetom, navodi se informaciji koja je danas objavljena na zvaničnom prtalu kragujevačke gradske uprave.

Dodaje se da kragujevački tročlani tim, tokom boravka u Čikagu, smešten je u neposrednoj blizini manastira Nova Gračanica, a veliku podršku Goranu Nikoliću pruža i ekipa fudbalskog kluba Chicago Fire na čelu sa trenerom Veljkom Paunovićem.

Paraolimpijac Goran Nikolić je, podsetimo, ušao u Ginisvu knjigu rekorda 2016. godine, kada je istrčao 55 maratona za 55 dana, od Kragujevca, širom Srbije, do Budve.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari