Pare vrte gde burgija neće, Fajnal-for Evrolige 2023. sve bliži Dubaiju 1EPA-EFE/ALI HAIDER

Sve je više indicija da će odluka o novom košarkaškom prvaku Evrope pasti daleko od Starog kontinenta.

Dobro obavešteni košarkaški izvori javljaju da postoje ozbiljne šanse da posle Beograda organizaciju F4 dobiju Ujedinjeni Arapski Emirati, tačnije Dubai.

Poslednji o toj mogućnosti piše poznati „Basket Njuz“, a za polaznu osnovu uzima nedavni sastanak novog prerdsednika EL, Dejana Bodiroge, i njegovih saradnika sa potencijalnim investitorima iz tog dela sveta.

Osim što UAE i tamošnja avionska kompanija „Emirejts“ nude 60.000.000 evra sponzorske podrške godišnje, što bi bila značajna finansijska injekcija za oronulu Evroligu, adut Dubaija je i fenomenalna sportska i druga propratna infrastruktura.

U slučaju da prođe ovakav predlog, pa navijači učesnika Fajnal-fora budu morali da odu daleko od svojih država, polufinalne utakmice i finalni meč bili bi održani u „Koka-kola Areni“, kapaciteta 17.000 mesta.

Na istom mestu su igrani i neki od pripremnih susreta NBA timova, a sledećeg proleća možda pod svodovima velelepnog objekra turski Efes dobije naslednika. Ili Vasilije Micić i ekipa odbrane tron.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari