Fudbaleri Partizana osvojili novi trofej Kupa Srbije 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Fudbaleri Partizana odbranili su večeras trofej Kupa Srbije, pošto su u finalu tog takmičenja u Beogradu pobedili Crvenu zvezdu sa 1:0.

Jedini gol na stadionu „Rajko Mitić“ postigao je Bojan Ostojić u 14. minutu.

To je 16. trofej Kupa za Partizan, četvrti uzastopni, dok crveno-beli, na drugoj strani, nisu uspeli da posle 12 godina osvoje „duplu krunu“.

Partizan je zasluženo pobedio i osvojio trofej.

Jedini gol na utakmici dao je iz prve prilike, posle velike greške Zvezde. Ostojić je iskoristio nesporazum golmana Milana Borjana i štopera Nemanje Milunovića i posle centaršuta iz prekida postigao pogodak.

Zvezda je delovala i nezainteresovano na terenu, a Partizan je imao solidne šanse u prvom poluvremenu, preko Đorđa Ivanovića, Danila Pantića i Zorana Tošića, ali nije uspeo da poveća prednost.

Drugo poluvreme nije bilo posebno zanimljivo, a Zvezda je igrala ofanzivnije, što je Partizanu ostavilo mogućnost za kontranapade iz kojih je pretio.

Zvezda nije imala nijednu veliku priliku i Partizan je pobedio jednim golom.

Kapiten Partizana Saša Ilić dobio je priliku da zaigra u nadoknadi vremena i tako dobio priliku da u svom poslednjem meču u karijeri podigne još jedan trofej u crno-belom dresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari