Partizan dobro pamti Albu, Zvezda dodatno upozorenje 1Alen Smailagić i Zek Ledej foto: Srđan Stevanović /Starsport

Nakon vezanih poraza, košarkaši Partizana sutra će imati priliku da se revanširaju Albi u 26. kolu Evrolige i vrate na pobednički kolosek.

Zabrinutost nije velika, ali je posle dva vezana poraza i neuspeha u Kupu Radivoja Koraća, ambijent u Partizanu takav da je apsolutni akcenat stavljen na sutrašnji meč sa Albom.

Crno-beli su ostali dosledni u odluci da ekipu ne pojačavaju u poslednjim danima prelaznog roka.

Trener Željko Obradović zadovoljan je igračkim kadrom kojim raspolaže i sklopom karaktera koji bi trebalo da pokažu sposobnost relativno brzog vraćanja na pobednički kolosek.

U jeku borbe za mesto u TOP 8, porazi od Crvene zvezde u Kupu Radivoja Koraća, kao i Fenerbahčea u prethodnom evroligaškom kolu trebalo bi da opominjuće utiču na Kevina Pantera i saigrače.

U oba poraza bilo je evidentno da kada protivnik defanzivno pronađe način da ublaži košgeterski učinak Matijasa Lesora Partizan postaje veoma ranjiv i osetno bezidejan u napadu.

Alba je u prvom delu sezone pokazala koliko može biti neugodna kada je šuterski raspoložena.

Uprkos tome što je ekipa sa najslabijim učinkom u Evroligi (7-18) na nedavnom gostovanju Crvenoj zvezdi podsetila je javnost na produktivnost u ranoj fazi napada, igru na otvorenom terenu.

Kada rival napadački postane bezidejan, do izražaja dolazi i defanzivna agresivnost na perimetru, dobra rotacija na strani pomoć i umešnost realizacije u prvih deset sekundi (ofanzivni segmenat u kojem su Berlinci najdominantniji u Evroligi).

– Još uvek nam je u sećanju kako smo slabo igrali odbranu na samom početku sezone u Berlinu. Pored same važnosti utakmice to je sigurno dodatan motiv da pokažemo da igramo neuporedivo bolje u odosu na prvi meč. Alba je odigrala izvanrednu utakmicu u prošlom kolu u Beogradu što dovoljno govori o njima. Bez obzira što su poslednji na tabeli, pokazali su veliki kvalitet – naveo je Željko Obradović.

Upozorenje za crno-bele sigurno predstavlja i podatak da je Alba Zvezdu matirala ubacivši 87 poena na svega 29 odsto uspešnosti za tri, iskreiravši čak 22 napada.

POVRATAK BALŠE KOPRIVICE

Partizan dobro pamti Albu, Zvezda dodatno upozorenje 2

Mononukleoza je udaljila Balšu Koprivicu sa košarkaškog terena na nekoliko meseci.

Daroviti centar još uvek nije blizu povratka profesionalnim obavezama, ali je danas bilo lepo videti ga među saigračima.

Naime, Koprivica je dobio odobrenje od strane lekara da prisustvuje treninzima, ali u civilu, bez opcije laganog rada.

– Kako mi je rečeno, njegovi rezultati su dobri, bolje od očekivanog i zbog toga je dobio dozvolu da bude uz ekipu i zasad posmatra treninge. Ipak je još uvek daleko od povratka na treninge – otkrio je šef struke Partizana.

Koprivica je već dva meseca na strogom režimu ishrane. Prethodno je već bio odsutan zbog povrede šake koju je doživeo u Atini, na meču sa Panatinaikosom.

Nažalost, splet nesrećnih okolnosti doveo je do toga da 23-godišnji centar bude van terena bez prilike da se košarkaški unapređuje i oplemenjuje centarsku tehniku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari