Partizan dočekuje Mornar, Mega Cedevitu u 14. kolu ABA lige 1Foto mornar media

Košarkaši Partizana dočekuju pred polupraznim tribinama Mornar (19), velikog dužnika i iz prošle, i iz ove sezone. Lane su Barani direktno izbacili crno-bele iz plej-ofa, a jesenas su zaustavili Partizan posle dve pobede protiv Cedevite i Olimpije.

Junak pobede bio je Nemanja Vranješ sa 28 poena, ali će on zbog bolesti verovatno propustiti večerašnji meč.

Ekipa Andree Trinkijerija se vraća u regionalno takmičenje sa imperativom pobeda, posle propuštenih šansi u Viljnusu, bilo kakav kiks na domaćem parketu u ABA ligi mogao bi biti koban u trci za plej-of. Neće biti uobičajene podrške publike, gledalaca će, po kazni zbog incidenata na meču protiv Cedevite, moći da bude samo u parteru i ložama. Na meču će verovatno debitovati najnovije pojačanje Nikola Janković, a ekipa pokušati da kroz utakmice, pošto vremena za trening nema, pokaže kontinuitet u igri koji joj očigledno nedostaje.

Sličnog je mišljenja i trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

„Čeka nas duel sa ekipom koja nas je već jednom dobila i ‘isprebijala’ ove sezone. Da nam se to ne bi desilo ponovo, moramo odigrati sa daleko većom koncentracijom u odbrani i u napadu, i shvatiti na koji način oni igraju. Samo tako ćemo biti bolji“, istakao je Trinkijeri.

Krilo crno-belih, Rade Zagorac je napomenuo da igrači Mornara mogu biti veoma nezgodni ako uđu u šuterski ritam.

„Naša je želja je da im to onemogućimo i da utakmicu odigramo na način koji nama više odgovara. Ova utakmica, kao i svaka naredna u ABA ligi, za nas je veoma važna i moramo da budemo na svom maksimumu tokom čitavog njenog toka“, rekao je Zagorac.

Trener Mornara Mihailo Pavićević zadovoljan je podizanjem forme njegove ekipe.

„Napravili smo dobar posao pred Novu godinu, savladali smo Olimpiju i Krku i prodisali pred izuzetno neizvesnu završnicu regionalnog takmičenja. Žao nam je što neće biti publike. Ovakve utakmice se igraju za publiku, a ne za prazne tribine“, smatra Pavićević.

Milojević: Agresivno na Cedevitu

Košarkaši Mege dočekuju Cedevitu a trener Dejan Milojević na ovom meču neće moći da računa na Kostju Mušidija.

– Cedevita je pretrpela dosta promena u timu, ali su se igrački vrlo podigli što pokazuju i njihovi rezultati u poslednje vreme. Sigurno je da su dodatno motivisani posle poraza u Zagrebu u prvom delu lige. Mi pre svega moramo da odigramo maksimalno agresivno u odbrani uz veliku energiju i želju za pobedom. Bez toga je teško pobediti bilo koga u ovoj ligi a kamoli ekipu Cedevite – izjavio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari