Partizan drugom pobedom eliminisao Megu 1(arhiva) Foto:Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Bemaks 93:79 (26:20, 20:26, 20:24, 12:23) u drugom meču četvrtfinalne serije Superlige Srbije i tako zakazali polufinalni duel sa Crvenom zvezdom.

Mega se dobro držala većim delom meča, a u jednom trenutku prvog poluvremena imala čak i 12 poena prednosti. Crno-beli početkom poslednje četvrtine za nepunih pet minuta dolaze do nedostižne prednosti, poenima Gagića, Veličkovića i Vilijams-Gosa. Najefikasniji kod pobednika bio je kapiten Novica Veličković sa 22 poena i sedam skokova, Gos je ubacio 21 uz osam asistencija, dok je Vanja Marinković meč završio sa 14 postignutih poena.

Domaćina su predvodili Kostja Mušidi sa 14 (4/6 za tri), Ognjen Jaramaz sa 15, i Goga Bitadze, koji je duel završio osam minuta pre kraja zbog petog faula, sa 12 poena.

Trener Partizana Nenad Čanak je naglasio da je i očekivao da će utakmica biti potpuno drugačija od one u Pioniru.

“ Pokazali smo kvalitet jer smo uspeli da se vratimo iz neprijatne situacije posle minus 12. Probali smo u hodu da se adaptiramo na nedostatak Bondže Sija, koji nam mnogo znači, pogotovo u odbrani, iako to statistika ne pokazuje. Danas su Andrić i Čakarević to uspeli da kompenzuju“, rekao je Čanak.

U polufinalu će igrati protiv Crvene zvezde, koja je u dve utakmice eliminisala Vršac.

„Arhivirali smo četvrtfinale, ostaje da se spremimo za polufinale. Svi znamo kakav nas tamo protivnik čeka i daćemo sve od sebe da uđemo u finale“, dodao je trener crno-belih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari