Partizan i Zvezda u finalu Kupa Radivoja Koraća 1Foto: Starsport

U finalu Kupa Radivoja Koraća igraće košarkaši Partizana i Crvene zvezde. „Crno-beli“ su bili bolji od FMP 83:71, dok su „crveno-beli“ deklasirali Mega Bemaks 92:73.

Partizan je bio bolji tokom svih 40 minuta u meču protiv tima iz Železnika i iako su izabranici Vladimira Jovanovića u nekoliko navrata sustizali prednost rivala, pa čak u jednom trenutku i poveli početkom drugog poluvremena, aktuelni osvajač Kupa je gotovo uvek imao kvalitetno rešenje u napadu u pomenutim situacijama, te tako nije dozvolio da gledamo rezultatsku „klackalicu“ koja je u izvesnom smislu obeležila ovogodišnje takmičenje u Nišu.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Džok Lendejl sa 18 poena, dok je 17 ubacio Vanja Marinković.

U drugom meču današnjeg programa gledali smo izuzetno zanimljivu utakmicu u kojoj je pobedu ipak zabeležila ekipa Crvene Zvezde, uprkos nešto slabijem „otvaranju“ iste.

U prve tri četvrtine igrači Dejana Milojevića su uspevali da održe rezultatski egal, ali je u četvrtoj četvrtini Megi presudio Bili Beron, koji je ponovo perfektno šutirao za tri poena.

U prvom poluvremenu maestralan je u redovima srpskog šampiona bio Stratos Perperoglu, mada mu je na drugoj strani veoma uspešno parirao Edin Atić.

Ipak, u drugom poluvremenu je glavnu ulogu u napadu Zvezde preuzeo Bili Beron i svojim šutevima iz daljine doneo Zvezdi plasman u finale.

Meč za „Žućkovu levicu“ na programu je sutra od 17 časova u dvorani „Čair“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari