Partizan najzad pobedio, ali je strepeo za tri boda protiv Spartaka u Humskoj 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle dva kiksa iza večitog derbija protiv Crene zvezde na Marakani (2:2), kojima je porazom na svom stadionu na meču s Napretkom (1:0) i remijem u Lučanima (1:1) prepušteno čelo najljućem rivalu, Partizan je najzad pobedio, ali je za sva tri boda strepeo do kraja utakmice sa Spartakom u Humskoj.

Jedini strelac bio je u 21. minutu Baždar, koji je još jednom dobio priliku da predvodi napad u odsustvu Brazilca Saldanje, vodećeg strelca domaćeg šampionata.

Pogodak ide i na dušu golmanu Subotičana Vuliću, koji nije ukrotio nezgodan i resak šut Natha s ivice šenaesterca, ali umesto da loptu u padu odbije u stranu, odbio ju je pravo ispred sebe.

Baždar je reagovao kao hijena. U klizećem startu je vrhom kopačke ubacio taj poklon u mrežu pored Vulića kome je bilo dockan da pruži ozbiljniji otpor.

U drugom poluvremenu crno-beli su se mučili, a Spartak je preuzeo inicijativu. U jednom trenutku odnos kornera bio je 10:1 u korist gostiju, što i govori zbog čega su domaći navijači upućivali zvižduke svojim ljubimcima.

Za pobedu se strepelo, ali je Partizan odoleo.

U 83. minutu veliku priliku za goste propustio je napadač Mudrinski, koji je bio najbolji u skoku. S četiri-pet metara glavom je dobro zahvatio centaršut iz kornera, ali je šutirao pravo u Jovanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari