Partizan, očekivano pobedio Vojvodinu 1

Košarkaši Partizana su odigrali prvu zvaničnu utakmicu posle čak 40 dana kada su igrali protiv Cedevite u poslednjem kolu ABA lige i ubedljivo su savladali Vojvodinu Novi Sad u prvom kolu „B“ grupe Superlige Srbije – 90:67.

Iako su crno-beli su igrali bez kapitena Novice Veličkovića, Kvamea Vona i Marka Čakarevića odlično su započeli meč i tokom pve četvrtine imali 18 poena prednosti (28:10), ali su dozvolili da goste smanje razliku i da na odmor odu sa osam poena zaostatka. Novosađani su u finišu prvog poluvremena sveli zaostatak na osam poena, a onda u jurnjavi propustili priliku da potpuno uhvate priključak, gosti su drugu četvrtinu dobili sa 31:21.

U trećoj deonici Novosađani su uspeli da priđu u dva navrata na samo „minus šest“ (49:43, 57:51), ali su tada počeli nerezonski da šutiraju trojke i Partizan to kažnjava i iz kontri i forsiranja igre pod košem ponovo odlazi ponovo na 20 poena razlike i ostvari prvu pobedu u B grupi Superlige Srbije.

Najbolji u redovima crno – belih bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 16 poena i devet asistencija, a odličan je bio i Marko Pecarski sa dabl-dablom od 11 poena i 12 skokova za indeks 25. Novajlija Brajma je postigao 12, a Slobodan Jovanović 11 poena. Kod Novosađana istakao se Dejan Janjić sa 20 poena.

Sledeći meč Partizan će odigrati u nedelju (21), takođe u „Pioniru“, protiv FMP-a, dok će Vojvodina dočekati Vršac istog dana od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari