Partizan ostao na minus sedam protiv Lokomotive 1Foto: BETAPHOTO/KK LOKOMOTIVA KUBAN/obmaykin/MO

Košarkaši Partizana izgubili su danas u gostima od Lokomotive Kuban sa 67:74 (17:19, 13:18, 19:17, 18:20), u utakmici trećeg kola Grupe F Top 16 faze Evrokupa.

Partizan sada ima pobedu i dva poraza, baš kao i Lokomotiva Kuban koja naredne nedelje dolazi u Beograd.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je kapiten Novica Veličković sa 15 poena, 12 je dodao Markus Pejdž, Ognjen Jaramaz 11 poena, dok su Nikola Janković i Rade Zagorac postigli po osam.

Lokomotivu su do pobede vodili Vil Kamings sa 15, Džordan Kraford sa 14 i Mindaugas Kuzminskas sa 12 poena, dok Mantas Kalnijetis ubacio deset poena.

Crno-beli su dobro počeli meč, imali su i vođstvo od 14:11, ali je usledila serija Lokomotive od 7:0 nakon čega je domaći tim kontrolisao dešavanja na terenu do kraja prvog poluvremena. Beogradski tim se u drugoj deonici mučio da nađe otvoren šut i uz izgubljene lopte, prednost Lokomotive je rasla do maksimalnih plus 11 posle poena Kroforda (34:23).

Partizan ostao na minus sedam protiv Lokomotive 2
Foto: BETAPHOTO/KK LOKOMOTIVA KUBAN/obmaykin/MO)

Poenima Jaramaza i Pejdža, crno-beli su u finišu prvog poluvremena uspeli da smanje razliku na sedam poena (37:30), da bi na početku treće četvrine, uz dve trojke Pejdža, stigli i do izjednačenja – 40:40.

Partizan je igrao odlično u trećoj četvrtini, u dva navrata je i poveo, ali je sve „prosuo“ za samo dva minuta. Prvo je Zagorac u finišu treće četvrtine napravio nesportsku ličnu grešku posle čega je Lokomotiva stigla do plus pet na poslednjem odmoru (54:49), a potom je domaći tim predvođen Kamingsom ponovo otišao na plus 11 (60:49).

Lokomotiva se razigrala u tim momentima, ali je Partizan vrlo brzo uspeo da se ponovo vrati u meč – dve trojke Veličkovića i jedna Jaramaza i crno-beli su na četiri i po minuta pre kraja prišli na samo pet poena zaostatka (67:62).

Trener Lokomotive Jevgenij Pašutin bio je primoran da zatraži tajm-aut nakon čega je njegova ekipa odgovorila serijom 5:0 za novu dvocifrenu prednost (72:62). Izabranici Saša Filipovskog do kraja meča su jedino uspeli da smanje razliku na sedam poena.

Partizan je na ovom meču igrao bez Rašona Tomasa koji se povredio na zagrevanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari