Partizan ostao u trci 1Foto: STARSPORT

U šestom kolu Evrokupa košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu italijanski Trento sa 76:71 (22:7, 14:25, 20:17, 20:22) i ostali u trci za četvrto mesto u grupi koje vodi u drugu fazu takmičenja.

Bila je to druga utakmica crno-belih i druga pobeda pod vođstvom italijanskog strčnjaka Anderee Trinkijerija, koga su navijači u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekali ovacijama. Partizan je odlično otvorio utakmicu i polovinom prve četvrtine vodio je sa 11:1, a taj deo igre dobio je sa 22:7. U drugoj četvrtini usledio je, međutim, veliki pad u igri i Italijani su do odlaska na odmor smanjili zaostatak na samo četiri poena.

U drugom poluvremenu Partizan je nekoliko puta stizao do dvocifrene prednosti, ali nije uspeo da prelomi utakmicu. Trento se svaki put vraćao i u poslednja dva minuta ušlo se sa prednošću crno-belih od samo tri koša.

Drama je ipak izostala zahvaljujući ofanzivnom skoku Amara Gegića 23 sekunde pre kraja, nakon što je Džok Lendejl promašio slobodno bacanje. Napravljen je faul nad Vanjom Marinkovićem, koji je sa dva pogođena slobodna bacanja doveo Partizan na nedostižnih plus pet. Partizan sada ima dve pobede i četiri poraza, a četvrtoplasirani Turk Telekom ima pobedu više, zahvaljujući neočekivanom trijumfu protiv Zenita. Trento je ovim porazom ostao poslednji u grupi sa samo jednom pobedom i verovatno je izgubio šansu da se bori za drugu fazu takmičenja.

U narednom kolu Partizan će gostovati Zenitu. Partizan: Pejdž 16, Si 7, Marinković 10, Gegić 4, Pecarski, Gavrilović, Braun, Zagorac 12, Janković 4, Lendejl 18, Gagić, Nikolić 5. Tento: Marbl 10, Radičević 5, Paskolo 6, Mian 2, Foraj 7, Flakadori 9, Gomes 9, Hog 2, Lehtaler 1, Jovanović 20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari