Partizan osvajač Kupa Radivoja Koraća 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana su stari-novi šampioni Kupa Radivoja Koraća pošto su u finalu savladali ekipu Crvene zvezde 76:74.

U izuzetno dramatičnom meču izabranici Andree Trinkijerija su za nijansu bili bolji od „večitog“ rivala, za još jednu titulu u ovom takmičenju.

U reprizi finala od prošle godine, takođe u dvorani „Čair“ videli smo sve ono što krasi ovaj sport, nesiguran početak na obe strane, sjajne šuteve za tri poena u drugom poluvremenu, rezultatsku „klackalicu“, ali je na kraju Partizan osvojio 15. trofej u Kupu u istoriji kluba.

Partizan je bolje „otvorio“ utakmicu, Crvena zvezda se preko Dejana Davidovca vratila u „život“, ali su „crveno-belima“ u napadu falili pre svega Bili Beron i Stratos Perperoglu.

Partizan je u napadu uglavnom igrao preko Aleksa Renfroa i Novice Veličkovića, a u drugom poluvremenu je perfektaktan bio Džok Lendejl.

Ipak, tada u ritam ulazi i Bili Beron i serijom pogođenih trojki donosi egal, a onda Partizan preko Lendejla ponovo dolazi do minimalne prednosti.

Ognjen Dobrić iz zicera, a posle promašenih slobodnih bacanja donosi izjednačenje svojoj ekipi dve sekunde pre kraja meča (74:74), ali u poslednjem napadu Partizana Bili Beron pravi faul nad Džokom Lendejlom, a Australijanac preciznim šutevima sa „penala“ donosi svom timu prvu titulu u ovoj sezoni.

Za MVP ovog finala proglašen je Džok Lendejl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari