Partizan pali šampionske motore, Barani test za put u Tel Aviv 1Foto:ABA liga

Pripremni period je prošao, košarkaši Partizana večerašnjim susretom sa barskim Mornarom počinju sezonu ispunjenu visokim ambicijama (19.00).

Partizan je tokom leta osetnio promenio ekipu; okosnica je ostala na okupu, ali će vreme pokazati koliko će i na koji način novajlije odmeniti Dantea Egzuma, Jama Madara, Joanisa Papapetrua, Matijasa Lesora. Tim još uvek nije zaokružen, crno-beli rade na tome da kompletiraju centarsku liniju jednim kapitalcem, međutim od Ognjena Jaramaza, Pi Džej Douzira, Mateuša Ponitke i Frenka Kaminskog očekuje se da od starta sezone predstavljaju pojačanja kadra da oplemene igru aktuelnog šampiona ABA lige.

Prvi meč u takmičarskoj godini izabranici Željka Obradovića odigraće večeras protiv barskog Mornara što će biti i uvertira za uvodno evroligaško gostovanje već u četvrtak u Tel Avivu.

Obradović je prošle sezone neretko praktikovao da u ABA ligi dozira minutažu nosiocima igre i šansu pruža gotovo kompletnom sastavu. Barski Mornar bi mogao da bude jedna takva prilika posebno jer je tokom leta u radikalnoj meri promenio sastav, dovevši čak osmoricu novih igrača, petoricu Amerikanaca.

Odmorni i motivisani, Kevina Panter i saigrači nameriće se na rivala koji je sezonu počeo na izuzetno loš način u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Mornar je deklasiran od španskog Obradoira već u prvoj rundi (90:56). Ako se tome doda podatak da su crno-beli u prethodne dve sezone serijom od sedam pobeda počinjali takmičarsku godinu, pozicija Barana biva još jasnija, pred večerašnji meč.

Barani su, takođe, među poslednjima počeli pripreme, samim tim može se samo pretpostaviti na kom će nivou biti na startu abaligaške sezone.

Bez obzira na atraktivnost protivnika, u Beogradskoj areni ne bi trebalo da bude manje od 11-12.000 navijača, posebno jer navijači sezonu dočekuju sa čak 16.000 kupljenih sezonskih ulaznica.

Partizan bi trebalo da nastupi u kompletnom sastavu. Mateuš Ponitka se oporavio od povrede ramena koja mu se desila na prijateljskom meču sa Fuenlabradom. Zbog nje je propustio Superkup ABA lige ali i poslednji pripremni turnir u Atini.

– Prva zvanična utakmica u ABA ligi. Naravno, poštujemo protivnika sa željom da otvorimo prvenstvo na dobar način, da odigramo dobru utakmicu i naravno, da pozdravimo naše navijače – poručio je Željko Obradović pred prvi zvaničan meč u takmičarskoj godini.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari