Partizan pobedio Budućnost u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Budućnost rezultatom 78:67 (27:16, 14:13, 18:18, 19:20) u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Crno-beli su odlučujuću prednost stekli još u prvoj četvrtini i tu razliku sačuvali do kraja meča, uprkos tome što su Podgoričani u finišu utakmice smanjili zaostatak na četiri poena minusa (69:65).

Ekipa Željka Obradovića dobro je ušla u utakmicu i činilo se da će ubrzo doći do razlike koja bi crno-belima omogućila da bez puno nervoze dođe do trijumfa nad gostima.

Međutim, tri minuta pre kraja prve deonice Budućnost je napravila seriju od 10:4 zahvaljujući Ferelu, Tanaskoviću i Kamenjašu i prvi put došla do vođstva (12:11).

Do kraja prve četvrtine Partizan je malo pojačao igru u odbrani, da bi sa pet vezanih poena Avramovića prvu četvrtinu završio sa dvocifrenom prednošću (27:16).

Već tada je bila očita razlika u kvalitetu dva tima, ali su u nervoznoj igri, bez puno ritma gosti uspevali da dugo održe zaostatak na podnošljivih desetak razlike.

U trećoj četvrtini Partizan je konačno zaigrao na evroligaškom nivou, prednost je rasla iz minuta u minut, razigrao se Panter i polovinom ove deonice poveo je sa 18 poena razlike (50:32).

Odmah potom crno-beli su vezali nekoliko grešaka, a Budućnost je zahvaljujući dobroj odbrani ponovo uhvatila rezultatski priključak.

Sve do finiša utakmice delovalo je da gosti ne mogu da ugroze rutinski trijumf crno-belih, međutim, Partizan je napravio novu seriju grešaka, a Budućnost predvođena Jogijem Ferelom i Makunduom uspeva da smanji vođstvo na četiri poena razlike 68 sekundi pre kraja (69:65).

U narednom napadu Panter je najpre promašio trojku, ali je Kaminski uhvatio loptu u napadu, vratio je kapitenu, koji je potom fauliran u šutu za tri poena.

Rutinski je pogodio sva tri penala i osigurao prvu pobedu u polufinalnoj seriji plej-ofa.

Najefikasniji u Partizan bio je Zek Ledej sa 15 poena (5/9 za tri, 0/4 za dva 4 skoka), Frenk Kaminski je zabeležio 13 poena (5/8 za dva, 6 skokova, Aleksa Avramović je ubacio 11 poena i dodao po 4 skoka i asistencije, dok je Kevin Panter ubacio 11 poena, ali je imao i pet izgubljenih lopti.

U poraženom sastavu Joan Makundu imao je 14 poena (5/13 iz igre, 4/4 penali) i 12 skokova, Jogi Ferel ubacio je 13 poena, uz po 4 skoka i ukradene lopte, a Kenan Kamenjaš je imao 12 poena i 13 skokova.

Naredni meč ova dva kluba će igrati 7. maja u Podgorici, a ukoliko trijumfuje Budućnost majstorica je na programu 10. maja u Beogradu.

Crvena zvezda i Mega će svoju prvu utakmicu polufinala igrati 3. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari