Partizan pobedio Efes u Istanbulu u utakmici 29. kola Evrolige, crno-beli na korak do plej-ofa 1Foto: Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana pobedili su u Istanbulu Efes rezultatom 97:84 u utakmici 29. kola Evrolige.

U jednom od najznačajnijih mečeva sezone ekipa Željka Obradovića je ovim trijumfom napravila veliki korak ka plasmanu u Top 8 fazu, a, takođe, uspela da večerašnjeg rivala udalji od ovog cilja.

Na početku utakmice činilo da će jedan od najskupljih i najkvalitetnijih timova u Evropi lako i ubedljivo zabeležiti pobedu nad gostima iz Beograda jer su imali 17 poena prednosti (23:6).

Ipak, crno-beli su serijom od 11-0 najpre uhvatili rezultatski priključak, da bi sjajnom igrom u drugoj četvrtini uspeli da na poluvreme odu sa dva poena prednosti (39:37).

Tokom trećeg perioda ni jedna od dve ekipe nije uspela da stvori ozbiljniju prednost, ali je bilo očigledno da košarkaši Partizana stiču samopouzdanje, naročito u šutu za tri poena.

Duel u dvorani „Sinan Erdem domu“ odlučen je polovinom poslednje četvrtine kada su crno-beli serijom od 16-0 stigli do 15 poena prednosti (87:72).

Partizan, koji je u poslednjih deset minuta ubacio čak 34 poena, priveo je utakmicu kraju rutinski i ni jednog trenutka nije dozvolio rivalu da ugrozi veliki trijumf

Nakon ove utakmice Partizan ima učinak od 16 pobeda i 13 poraza, dok Efes ima skor 14-15.

Do kraja ligaškog dela ostalo je još pet kola, a u narednom meču Partizan u petak 24. marta dočekuje Olimpijakos (20.00), dok Efes istog dana istog dana u Berlinu igra sa Albom (20.00).

Najefikasniji kod crno-belih bio je Kevin Panter sa 19 poena (3/5 za dva, 3/5 za tri), Matijas Lesor je uz 17 poena imao i sedam skokova (5/7 za dva, 7/7 penali), Naneli i Ledej su postigli po 16 poena, Avramović je ubacio 14, dok je Egzum uz devet poena (2/3 za dva, 5/5 penali) imao i šest asistencija.

U domaćoj ekipi Klajburn je postigao 22 poena, Brajant 16, Vasilije Micić 15, a Danston deset poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari