Partizan pobedio RFS i prošao u drugo kolo kvalifikacija za LE 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Fudbaleri Partizana plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su večeras u Beogradu pobedili letonski RFS sa 1:0.

Jedini gol u 300. zvaničnoj utakmici Partizana u evropskim takmičenjima postigao je Bibras Natho u 52. minutu iz jedanaesterca.

Partizan je imao više loptu u prvom poluvremenu i propustio je nekoliko dobrih prilika, dok je ekipa RFS šansu tražila iz kontranapada. Crno-beli su prvi zapretili u četvrtom minutu kada je izblokiran šut Takume Asana, posle toga u 19. minutu pokušao je Umar Sadik sa 25 metara, ali je golman lako odbranio.

U 24. minutu Natho je bio u dobroj šansi posle dodavanja Asana, ali je šutirao pravo u golmana. Novu dobru priliku za vodjstvo Partizan je propustio u 36. minutu kada je šut Asana dobro odbranio golman Danilo Kučera. U nastavku akcije pokušao je Sadik, ali je bio neprecizan.

RFS je prvu ozbiljniju šansu napravio u 38. minutu kada je Tomislav Šarić šutirao pored gola. Do kraja poluvremena Partizan je imao inicijativu ali nije uspeo da ugrozi golmana letonskog tima.

U 51. minutu dosudjen je penal za Partizan nakon što je posle šuta Stevanovića lopta pogodila u ruku Leonela Strumiju. Gol je postigao Natho.

Crno-beli su bolje zaigrali posle gola i kontrolisali su meč, a dobru šansu imao je Sejduba Suma u 74. minutu, dva minuta pošto je zamenio Stojkovića, kada je sa 20-ak metara šutirao pored gola. Pet minuta kasnije polušao je i Natho, a golman je odbranio.

Do kraja utakmice RFS je igrao otvorenije, ali su crno-beli sačuvali prednost i plasirali se u drugo kolo.

Žreb za drugo kolo kvalifikacija obaviće se 31. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari