Partizan pobedom krenuo u pohod na Ligu šampiona 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana su sigurnom pobedom nad ekipom Budućnosti iz Podgorice (2:0) došli nadomak plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Istina, tek predstoji revanš meč za nedelju dana, ali su po svemu prikazanom izabranici Miroslava Đukića daleko kvalitetniji rival od protivnika, pa prolaz u naredno kolo kvalifikacija ne bi smeo nijednog trenutka da se dovede u pitanje.

Nakon prvih 45 minuta bez izglednih šansi, u drugom poluvremenu smo videli pravi, evropski, Partizan sa visokim posedom lopte u nogama i brojnim dobrim šansama. Posle igranja rukom Filipa Mitrovića u svom šesnaestrcu, dosuđen je penal za Partizan, koji je uz dosta sreće realizovao Uroš Đurđević, da bi samo sedam minuta kasnije Tavamba sve prebacio u kaznenom prostoru Podgoričana, a na loptu je iz drugog plana natrčao Leonardo i smestio je iza leđa Mijatovića, Partizan – Budućnost 2:0.

Imao je Tavamba još nekoliko fenomenalnih šansi do kraja susreta, ali nijednu nije uspeo da realizuje i zbog izuzetno raspoloženog golmana „plavo-belih“, pa će Beograđani na revanš otići sa lepom prednošću, koja će im omogućiti da igraju svoj fudbal bez previše pritisaka.

Trener aktuelnog šampiona Srbije može biti zadovoljan večerašnjim nastupom njegovih izabranika, tim pre što je ovo bila prva utakmica u sezoni za Partizan, a i zbog vremenskih uslova koji nisu bili nimalo idealni, budući da su velike vrućine zahvatile ovaj deo Evrope početkom nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari