Partizan pronašao dve pukotine u bedemu Lučanaca: Natho se zbog situacije u Izraelu nije radovao golu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana su materijalizovali potpunu terensku prevlast na meču 11. kola Superlige Srbije na svom stadionu protiv lučanke Mladosti – 2:0.

Strelci su bili Izraelac Bibras Natho iz penala u 58. minutu i igrač koji je doveden kao njegova „ubrzana verzija“ – Norvežanin pakistanskog porekla Gajas Zahid je pogodio mrežu u 69.

Crno-beli su krenuli ofanzivno od početka utakmice. U 5. minutu Brazilac Saldanja je uzdrmao stativu.

Gosti su se zbili u svoj šesnaesterac, pokušavajući da šokiraju domaćina iz retkih protivudara. U drugom delu prvog poluvremena njihov bedem je imao kad i da predahne, jer je Partizan usporio ritam, a igrači u crno-belim dresovima su nekoliko puta sami sebi bili najveći protivnici, mrseći se u bespotrebnom preteranom kombinovanju.

Partizan se nametnuo kao potpuni vladar situacije i u drugom delu meča. Iz neprestanih napada izrodila se i najstroža kazna. Zahid je fintom naterao Miloševića da ga nepropisno obori, a Natho je hladnokrvno prevario Stamenkovića. Golu se nije radovao. Mirno je stao okružen saigračima. Bio je to njegov gest podrške svom narodu u dešavanjima u njegovoj domovini pod Hamasovim raketnim napadima.

Nedugo zatim stativu je pogodio i Belić. Sve nedoumice je otklonio Zahid, koji je za treći gol u prvenstvu predriblao golmana Mladosti.

Partizan pronašao dve pukotine u bedemu Lučanaca: Natho se zbog situacije u Izraelu nije radovao golu 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Superliga (10. kolo)

Petak

IMT – Radnik Surdulica 1:1 (1:0)
Radnički Niš – Napredak 1:1 (1:0)

Subota

Novi Pazar – Vojvodina 3:1 (0:0)
Javor – Železničar 2:1 (1:0)
Partizan – Mladost 2:0 (0:0)

Nedelja

Radnički 1923 – Crvena zvezda (15)
Čukarički – Voždovac (17.30)
TSC – Spartak (17.30)

Tabela: Partizan 25, TSC 20, Crvena zvezda 18, Čukarički 15, Voždovac 15, Mladost 15, Vojvodina 14, Javor 14, Novi Pazar 13, Spartak 12, IMT 11, Radnik 9, Radnički (N) 9, Napredak 9, Radnički 1923 6, Železničar 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari