Partizan prosečan, ali slavio na Banjici protiv Rada u 20. kolu Superlige - 1:2 1Foto: EPA-EFE/ RONALD BONESTROO

Jednom u deset godina dogodi se Partizanu da u Humskoj izgubi meč domaćeg prvenstva, a da je prethodno vodio na poluvremenu.

Nakon jednog takvog „horora“ koji su im priredili fudbaleri Napretka u prethodnom, 19. kolu Superlige, crno-beli su u nedelju popodne došli na Banjicu.

Vidno nedovoljno motivisani, svesni dvocifrenog zaostatka u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, po izuzetno lošem i neravnom terenu uspeli su da savladaju Rad, ostavivši krajnje prosečan utisak, iznad kojeg su samo bili strelci Umar Sadik i Sejduba Suma – 1:2 (1:1).

Pokajao se trener Milošević za izgovoreno posle debakla od Napretka; obećao je da će srediti misli i biti koncentrisaniji na razvoj događaja na terenu, međutim i juče je moglo da se vidi koliko je zapravo nervozan zbog stanja i atmosfere u njegovoj ekipi.

Ni dobijeni žuti karton zbog protesta prouzrokovanih pojedinim odlukama pomoćnog sudije prilikom signalizacije ofsajda, nisu obuzdali temperament nekadašnjeg sjajnog golgetera. Njegovi izabranici, među kojima nije bilo povređenog desnog beka Miletića, dok je umesto Tošića šansu po desnom krilu dobio Stevanović (uglavnom neprimetan) nastavili su sa krajnje prosečnim partijama nakon eliminacionog remija u Hagu protiv AZ u Ligi Evrope.

Da nije bilo individualnih sekvenci strelaca Umara Sadika u prvom (gol glavom, njegov 11. u sezoni), odnosno Sume na početku drugog poluvremena (osmi u sezoni) pitanje je kako bi se crno-beli proveli na Banjici. Sporo, uglavnom bezidejno, često i nemotivisano, omogućili su fudbalerima Rada da se osećaju komotno, uvereni da mogu makar do boda.

Talentovani Branko Riznić, odmah nakon vođstva Partizana, dobro je reagovao posle izvedenog kornera kapitena Miloševića; skočio je i glavom zakačio loptu ispred uspavanog Zdjelara, uhvativši golmana Stojkovića na ničijoj zemlji.

Iskusni čuvar je tako vezao tri utakmice u kojima je direktno kumovao golovima gostiju (AZ, Napredak, Rad) doduše u 77. minutu je refleksno odbranio šut Busnića (zanimljiv veznjak) nakon kojeg je lopta zakačila jednog igrača domaćih na nekih pet metara. Sadik je pred kraj mogao da „overi“ trijumf, ali se, sada već očekivano, obrukao u obećavajućoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari