Partizan rešio spor sa Ekspo bankom 1Foto: Beta/Dragana Stjepanovic

Košarkaški klub Partizan je u subotu objavio da je zvanično završen spor sa Ekspo bankom oko dugovanja, putem vansudskog poravnanja.

Dug Partizana prema ovoj banci je nastao u sezoni 2005/06. i to po osnovu štetnih ugovora.

Partizanu je skinut teret od 1.4000.000 evra, a od 2017. godine KK Partizan pokušava da skine blokadu sa računa kod ove banke.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović da je pre četiri godine bilo predlagano da klub ode u stečaj.

„Pre oko četiri godine, najveći pojedinačni problem je bila blokada od strane banke. Bilo je dosta saveta da se klub kao pravno lice uvede u stečajni postupak, biloje i predloga da se sprovede UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije). Izabrali smo najteži put, ali danas sam posebno ponosan na činjenicu da je naš Partizan onaj isti klub koji je nastao davne 1945. godine“, izjavio je Mijailović.

Milivojević je naglasio i da je sada Partizan i definitivno finansijski konsolidovan.

„Do osnove za ovakav epilog došli smo nakon nekoliko godina teške borbe našeg pravnog tima pred nadležnim institucijama. Dokazali smo ono za šta smo se borili i ono u šta smo čvrsto verovali. Partizan je sada i definitivno finansijski konsolidovan i to je velika vest za sve koji vole klub i podržavaju ga na putu povratka u društvo najboljih“, rekao je Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari