Partizan se oprostio od svoje legende: Milojević je bio veliki borac i čovek za primer 1FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

Košarkaški klub Partizan se oprostio od Dejana Milojevića, svog nekadašnjeg igrača i jednog od najvećih ljubimaca navijača crno-belih, koji je večeras preminuo u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara.

„Partizan je tokom današnjeg dana primio vest da je nekadašnji igrač i kapiten crno-belih, legendarni Dejan Milojević imao težak srčani udar tokom večere u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim NBA klubom. Kasnije tokom dana, iz Amerike je stigla potvrda da je jedan od najvećih boraca kog su košarkaški tereni u Srbiji i regionu ikada videli preminuo“ , piše u saopštenju Partizana.

U ime Partizana, reči saučešća porodici Milojević je uputio predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović:

„Veoma me je potresla vest koju sam primio o preranom odlasku velikog Dejana Milojevića. Bio je istinski borac i čovek za primer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem reči saučešća“, izjavio je Mijailović.

Milojević je u Partizan došao u sezoni 2004/05. i sa klubom osvojio dve titule prvaka Srbije i Crne Gore.

U dresu crno-belih izabran je za najboljeg igrača Jadranske lige i za najboljeg igrača SCG u sezoni 2003/04.

Milojević je za Partizan odigrao 113 utakmica, postigao je 2.270 poena, uz prosek od 20,1 poen po meču.

Po povratku iz inostranstva 2009. godine vratio se u klub iz Humske, ali je zbog povrede kolena ubrzo saopštio da mora da završi karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari