Partizan se pobedom nad Zvezdom vratio u šampionsku trku 1Foto: StarSport

Partizan je kao gost pobedio Crvenu zvezdu sa 3:1 u 154. večitom derbiju i tako se vratio u borbu za šampionski pehar. Golove su postigli Leonardo u 21. i 80. i Tavamba u 68., odnosno Boaći u 47. minutu.

Obe ekipe su šansama iz kornera otvorile duel koji privlači pažnju čitave Srbije, ali je nakon pokušaja Le Taleka i Leonarda ostalo 0:0. Najbolju šansu Partizan propušta već u desetom minutu kada situaciju jedan na jedan ne rešava napadač gostujućeg tima Uroš Đurđević. Na naredno uzbuđenje se čekalo 11 minuta, a tada je viđen i prvi gol na meču. Leonardo je na fantastičan način izveo slobodan udarac, golman domaćih Filip Manojlović kači loptu, ali ne dovoljno da spreči pogodak i prvo vođstvo gostujućih fudbalera.

Već u narednom minutu Zvezda preti preko Boaćija, ali Kljajić paradom čuva prednost svog tima. Drugi deo prvog poluvremena karakteriše konfuzna igra na obe strane terena, pa se na poluvreme odlazi rezultatom 0:1.

U nastavku je već u 47. minutu Zvezda došla do izjednačenja. Kanga je poslao loptu u prazan prostor, a Džon Ruiz ju je sa desne strane ubacio oštro po zemlji, pa napadaču domaćih Ričmondu Boaćiju nije bilo teško da donese izjednačenje. Od tog trenutka smo videli žustriju i odlučniju igru oba tima, žuti kartoni su se ređali „kao na traci“, a takvom stanju na terenu su se bolje prilagodili „crno-beli“. Posle jedne akcije igrača Partizana, Manojlović brani šut Leonarda iskosa, ali već nakon kornera tim Marka Nikolića dolazi do novog vođstva. Tavamba se najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćina i nakon kontakta sa golmanom domaćeg tima Filipom Manojlovićem, glavom sproveo loptu u mrežu, za veliku radost Partizanovih navijača na južnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“. Igrači Zvezde su tada definitivno pali u igri, a to je iskoristio Leonardo koji je na asistenciju Đuričkovića doneo Partizanu vredna tri boda koja ga vraćaju na deobu prvog mesta na tabeli i u borbu za šampionski trofej.

 

 Tabela

 Zvezda 40

 Partizan 40

 Vojvodina 33

 Napredak 26

 Mladost 25

 Radnički 23

 Voždovac 23

 Javor 22

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari