Partizan se pobedom oprostio od takmičenja u Evroligi ove sezone 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Valensiju rezultatom 79:66 (15:21, 20:16, 23:15, 21:14) u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige.

Crno-beli su završili takmičenje na 11. mestu sa skorom 16-18 i na taj način nisu ostvarili cilj sa početka sezone, a on je glasio ulazak barem u plej-in.

Za tako nešto falila im je samo jedna pobeda i tek sada će boleti navijače beogradskog tima porazi od Bajerna u Beogradu, ali i Minhenu, kao i na primer ispuštena pobeda protiv Olimpijakosa u „Beogradskoj areni“ pre nekoliko nedelja.

Iako je ovo bila utakmica bez rezultatskog značaja, igrači Partizana su je veoma ozbiljno shvatili i sjajno odigrali.

Crno-beli su dobro započeli meč i veoma brzo poveli sa 8:2, ali su gosti potom uzvratili serijom 8:0.

Potom su u drugoj četvrtini poveli sa 29:25, ali su izabranici Željka Obradovića napravili seriju 10:0 i preokrenuli rezultat na 35:29.

Ipak prvo poluvreme Valensija je završila svojom serijom 8:0 i na početku treće deonice utakmice je imala minimalno vođstvo – 37:35.

U toj četvrtini se uglavnom igralo „koš za koš“, da bi crno-beli tek u finišu iste došli do prednosti.

Ipak, poslednja četvrtina je bila koja je odlučila pobednika, a u njoj su igrači Partizana briljirali i potpuno je zasluženo dobili.

Trojkom Nanelija, Partizan je na početku poslednje deonice stigao do prve dvocifrene prednosti (65:54), nakon čega je bez većih problema priveo meč kraju.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Džejms Naneli sa 19 poena, dok je u redovima poražene ekipe bolji od ostalih bio Semi Odželej sa 17 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari