Partizan se šalio sa Megom 1

Jedan, od svega dva poraza kod kuće u dosadašnjem delu sezone, košarkaši Partizana doživeli su od Mege. Možda i zbog te činjenice, tek, u matine terminu u nedelju crno-beli, ne samo da su se revanširali „ljubičastima“, već su im dali jednu vrlo poučnu lekciju da su još uvek veoma daleko od faze u kojoj se može konstatovati da su talenat pretvorili u kvalitet. Partizanu je ostala još jedna utakmica do kraja regularnog dela ABA lige (Cibona u petak), a meč sa Megom u Hali sportova „Ranko Žeravica“ pokazao je još jednom da kada imaju dovoljno vremena za trening, crno-beli deluju neuporedivo svežije i agresivnije na oba kraja terena (68:97).

Da crno-beli u većem delu drugog poluvremena nisu igrali bez Kevina Pantera, pre svega, a zatim i Zeka Ledeja, moguće je da bi Mega doživele katastrofu većih razmera.

Pobednik je odlučen već u drugoj četvrtini u kojoj domaćin maltene do pred kraj deonice nije smislio način da ubaci više od četiri poena.

Na suprotnoj strani, Partizan je postigao identičnih 26, kao i u uvodnoj četvrtini i time na veću pauzu otišao sa 52 ubačena poena.

Ni odbrambeno drastično limitiranije ekipe u odnosu na Megu, ove sezone nisu doživljavale veću defanzivnu dekadenciju protiv Partizana.

Ako je ona iskompenzovana na startu solidnim napadačkim rešenjima i šuterskom preciznošću Simanića sa distance (dve trojke, ukupno osam poena) u nastavku je bila previše upadljiva.

Mega u sastavu, nesporno, imao niz talentovanih igrača, međutim i to ne samo ove sezone, gro njih ima jasnih defanzivnih problema, što u igri jedan na jedan, tako i u timskom shvatanju i prepoznavanju defanzivnih kretnji, kao i prilikom komunikacije.

Partizan se sit nadavao koševa usled kretnji bekova kroz reket koji postavljaju blokade u leđe defanzivnim peticama i četvorkama a potom u nastavku akcije koriste odbrambenu diskomunikaciju za laku i rutinsku egzekuciju.

Razliku vrednu rutinske pobede napravio je tandem Panter-Ledej do odlaska na veliki odmor.

Panter je u igri jedan na jedan delovao kao Kevin Durant. Nanizao je 16 poena, zajedno sa Ledejom ukupno 28, a pritom je Partizan iz odlične defanzive došao do 12 poena iz tranzicije i isto toliko usled apsolutne dominacije na ofanzivnom skoku.

Fizički snažniji, atletski predisporaniji Lesor, Koprivica, Ledej poigravali su se sa svojim čuvarima. Već posle uvodnih 20 minuta bilo je jasno da će Mega doživeti katastrofu kao vid potvrde loše forme u kojoj se nalazi u poslednja dva meseca.

„Ljubičasti“ su u seriji od sedam poraza na poslednjih osam utakmica, a meč sa Partizanom poslužio im je da se uvere koliko su još uvek daleko od nivoa košarke ka kome većina igrača teži.

Kada je Mur u samo tru uvodna minuta treće deonice vezao deset poena, nadogradivši razliku do 31 poena, Obradović je mogao da Pantera i Ledeja pošalje na tuširanje.

Raspoloženi Madar, svestan da ga iz publike posmatra Dru Nikolas, skaut Boston Seltiksa, trudio se „iz petnih žila“ da pokaže da Seltiksi nisu bez razloga 2020. potrošili „pik“ na njega.

U poslednjoj deonici prostor su dobili Glas i Vukčević, Trifunović je svih osam poena ubacio u četvrtoj četvrtini u kojo je i Tristan sa par poteza uverio javnost da poseduje jedinstven talenat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari