Partizan serijom 16:0 prelomio meč protiv Cedevita Olimpije 1Foto:Beta/ABA/Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Cedevita Olimpije sa 86:77 (16:19, 22:21, 26:24, 22:13), u derbi meču četvrtog kola ABA lige.

Partizan je upisao drugu pobedu u regionalnom šampionatu, dok Cedevita Olimpija doživela prvi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 17 poena, Rašon Tomas je dodao 13, Nemanja Gordić 11, Nemanja Dangubić 10, a Markus Pejdž devet poena.

U ekipi Cedevita Olimpije najbolji je bio Jaka Blažič sa 24 poena, a najbolje ga je pratio Edo Murić sa 13.

Meč je počeo poenima Blažiča, nakon čega je Partizan odgovorio serijom 6:0, ali je potom usledila serija izgubljenih lopti crno-belih što je Cedevita Olimpija iskoristila i povela sa 8:13. Cedevita Olimpija je imala i plus šest, ali se nakon trojke Veličkovića na prvi odmor otišlo rezultatom 16:19.

Trojkom Veličkovića počela je druga četvrtina (19:19), nakon čega su crno-beli držali minimalnu prednost sve do finiša te deonice kada je Blažič pogodio za 38:40.

Neizvesno je bilo i u drugom poluvremenu, ekipe su igrale u serijama i nijedna nije uspevala da se odlepi i prelomi meč sve do sredine poslednje deonice.

Cedevita Olimpija je pet minuta pre kraja meča imala prednost 68:72, nakon čega je usledila serija Partizana 16:0 koja je počela sa dve vezane trojke Pejdža i završila se trojkom Dangubića za 84:72.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu ABA lige gostovati Igokei, dok će Cedevita Olimpija dočekati Budućnost.

Šćepanović: Pobedili smo protivnika koji je možda bolji od nas

Trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović rekao je da su njegovi igrači na večerašnjem meču protiv Cedevita Olimpije dali sve što su mogli za tim i na kraju pobedili protivnika koji je u ovom trenutno možda i bolji od crno-belih.

„Čestitao bih igračima na pokazanom karakteru u jednom teškom vremenu kada ne ide sve kako treba. Pokazali su da kada svi daju ono što treba da bi se napravio tim, tim na kraju pobedi. Hiljadu puta sam rekao da ovaj tim može da pobedjuje samo kao tim i to su pokazali večeras velikim srcem i kvalitetom“, rekao je Šćepanović posle utakmice.

„Bez dva mnogo bitna igrača, svi su odgovorili na pravi način, bez sujete, dali su su sve što su mogli za tim i pobedili jednog protivnika koji je možda u ovom momentu bolji od nas. Ali, ne pobedjuje uvek bolji“, dodao je on.

Novinare je zanimalo koliko je Partizanu sada lakše posle večerašnje utakmice.

„Uvek je mnogo bolje kada se pobedi. Da doživljavam ovaj posao kao smrtnu kaznu ne bih ga ni radio. Ja sam u ovom poslu ceo život, znam šta su pobede, šta su porazi, znam da se nosim sa tim i taj mentalitet pokušavam da prenesem na igrače. Nećemo ovo da shvatamo kao pitanje života ili smrti… Svi smo mi pobednici i hoćemo da pobedimo, ali ne može uvek“, rekao je Šćepanović.

„Treba vremena, ne samo za Partizan, već i za druge ekipe… Nije baš jednostavno da se penje forma u ovim uslovima, kad nema publike nije lako držati ritam“, dodao je on.

Upitan da prokomentariše važne poene Nemanje Dangubića na ovom meču, Šćepanović je naveo da on otkako je došao u Partizan dobro radi.

„Mnogo pošten momak, dobro radi, poštuje saigrače, deo je tima i njega igra nagradi. Ako si pošten, uvek će ti se vratiti. Kad daješ sve od sebe, kad nemaš sujetu, vrati ti igra“, rekao je Šćepanović.

Trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi.

„Držali smo se 35-36 minuta, bili smo ravnopravan protivnik, ali nismo iskontrolisali skok i to nam je donosilo puno problema, pogađali su iz drugog, trećeg napada i to je stvar na kojoj moramo raditi“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari