Partizan treći put u sezoni pobedio Zemun 1Foto: Strasport

Manje od hiljadu ljudi na stadionu u Humskoj uživalo je sinoć u prvih pola sata meča sa Zemunom, prisetivši se sličnih izdanja svojih ljubimaca ove sezone protiv Crvene zvezde ili Bešiktaša na istom mestu.

Ipak, osim po golu Rikarda iz 27. minuta i apsolutnoj dominaciji u tom periodu, crno-beli će dobro zapamtiti duel sa Zemuncima zbog maltene inferiorne igre u drugom poluvremenu i spašavanju minimalnog trijumfa, kojim su barem donekle premostili kiks u Lučanima (2:2) u pretposlednjem, tačnije 18. kolu Superlige (1:0).

Zadržali su fudbaleri Partizana bodovni zaostatak za liderom Crvenom zvezdom od 13 poena, odnosno četiri za drugoplasiranim Radničkim zahvaljujući petim vezanim pogotkom Rikarda u Humskoj, osmim prvenstvenim, odnosno 12. ovosezonskim. Pokazao je Portugalac u 27. minutu da zaista poseduje golgeterski kvalitet i da se, u suštini hronična neefikasnost crno-belih ove sezone ne može isključivo njemu pripisati.

Tačno je predvideo način na koji će Nemanja R. Miletić centrirati sa desne strane, pravovremeno se postavio na loptu, poklopivši je tako iz prve da golman Milošević nije imao nikakve šanse. Bila je to najbolja satisfakcija za kreativnu i brzu igru izabranika trenera Mirkovića u prvih pola sata. Visokim presingom, fudbaleri Partizana lako su preuzimali posed i stvarali prilike, od kojih su barem jednu morali da realizuju pre gola Rikarda.

Portugalac je i kasnije bio u šansama da Zemunce primora na kapitulaciju, međutim golman Milošević dobrim anticipacijama kao da je povratio samopouzdanje Gornjvarošana u drugom poluvremenu. Zemunci su, verovatno i sami nesvesni stanja na terenu, preuzeli incijativu i kontrolom tempa polako pritiskali domaćina.

Partizanova odbrana je u par navrata izgledala nesigurno i neuigrano, delovalo je na momente da bi domaćin i deveti put u prvenstvu mogao da kiksira i tako produbi psihološku nestabilnost u trenucima kada igra u manevru nestaje u magli. Srećom po golamna Stojkovića, Vukadinović i saigrači nisu bili toliko umešni, pa je Partizan ostvario četvrtu pobedu u poslednjih pet mečeva.

Zvezda ubedljiva, Borjan dobro

Spartak je , prvi put u sezoni, domaćinstvo iz Kule prebacio u Suboticu, a fudbaleri Crvene zvezde imali su priliku da na nikad boljem terenu nastave sa surovom dominacijom u Superligi. Petim golom u sezoni, ovoga puta u ulozi štopera, Gobeljić je načeo Subotičane u 35. minutu. Ben je pet minuta kasnije, posle opravdano dosuđenog prekršaja nad Pavkovim u šesnastercu domaćina, povisio na 2:0 sa penala, a zatim je u nastavku na asistenciju Simića postigao osmi prvenstveni gol. Konačnih 1:3 postavio je Čečarić u 90. minutu. Inače, svima u taboru Zvezde laknulo je nakon informacije posle utakmice vezane za zdravstveno stanje Milana Borjana. Iskusni golman je početkom drugog poluvremena morao mesto da prepusti Zoranu Popoviću, jer je posle jedne gužva direktno pao na leđa. Borjan je zbirnut zbog vrtoglavice, ali je posle detaljnih ispitivanja saopšteno da će reprezentativac Kanade uskoro biti spreman za najveće napore, tačnije duel sa PSŽ u Ligi šampiona za šest dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari