– Košarkaši Partizana upisali su i drugi trijumf u novoj sezoni ABA lige pobedom nad novajlijom u takmičenju Sutjeskom sa 75:67 u 5. kolu. Izabranici Petra Božića diktirali su tempo ceo meč, ali je pitanje pobednika rešeno tek u finišu i to trojkama koje su u dobrom procentu šutirali Cvetković, Aranitović i Vitkovac. Na kraju, Cvetković je bio najzaslužniji za pobedu sa 21 poenom i šest asistencija, dok je mladi Aranitović dodao 13 poena, koliko je imao i Vitkovac. Kod poraženih najbolji je bio Albijanić sa 16 poena.

Crno-beli su loše ušli u meč, novajlija u ligi je poveo, ali je onda mladi Aranitovića preuzeo dirigentsku palicu sa dve trojke, a kada je pogodio i treću, uz podršku Vitkovca i Cvetkovića, Partizan je stekao prvu osetniju prednost (35:25). Prvo poluvreme obilovalo je greškama, pogotovo u režiji gostiju, a tako je počeo i nastavak. Ipak, dobro građenje skoka i poeni Đumića rezultirali su sa maksimalnih “plus 15” (47:32).

Sutjeska se u daljem toku treće četvrtine nije predavala i spustila je zaostatak na jednocifrenu vrednost (51:42). Prišli su gosti u poslednjoj deonici i na 56:51, ali je trojka Vitkovca odbila napad, da bi pogodak Cvetkovića iza linije 6,75 metara ponovo vratio dvocifreni višak i mirniju završnicu, a kada je pogodio novu trojku za 70:59 bilo je jasno da će crno-beli upisati i drugi trijumf u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari