Partizan u Beogradu pobedio Igokeu 1Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu rezultatom 83:70 u 23. kolu ABA lige i tako zabeležili šesti uzastopni trijumf u ovom takmičenju. Crno-beli vode na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 19 pobeda i tri poraza, ali imaju dve utakmice više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu (18-2).

Meč u dvorani Aleksandar Nikolić odlučen je u drugoj četvrtini. Gosti iz Laktaša nisu uspeli da za šest minuta postignu ni jedan poen, da bi zatim u trećoj deonici crno-beli stigli do maksimalne prednosti od 21 poena (49:28).

Polovinom poslednjeg perioda igrači Igokee su u dva navrata uspeli da zaostatak smanje na minus od osam poena, ali je trojkom Smailagića minut i po pre kraja Partizan sprečio goste da meč uvedu u neizvesnu završnicu.

Krajem treće deonice Balša Koprivica je nezgodno pao i činilo se da je doživeo težu povredu, ali je sa parketa izašao bez pomoći lekara ekipe i čini se da pad nije ostavio veće posledice na mladog centra, koji je ponovo prikazao odličnu partiju.

U ekipi Željka Obradovića  Panter bio najefikasniji sa 20 poena, Ledej je dodao 15, dok su Madar i Koprivica ubacili po deset poena, a plejmejker crno-belih zabeležio je i šest asistencija i dve ukradene lopte.

Kod gostiju Antabija Voler je postigao 19 poena, a Nikola Tanasković je dodao 16.

U narednom kolu, Partizan će gostovati Cedevita Olimpiji, dok će Igokea dočekati Studentski centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari