Partizan na Soči (Rusija) ili Keršlu (Azerbejdžan) 1Foto: Beta/Branislav Božić

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija potencijalni rival Partizana, ukoliko prođe Dunajsku Stredu, biće bolji iz dvomeča Soči (Rusija) – Kešla (Azerbejdžan).

Priželjkivali su crno-beli pobednika duela KuPS (Finska) – Vorskla (Ukrajina), čini se da bi povoljniji žreb bio i da su izvukli boljeg iz duela Petrokub (Moldavija) – Sivas (Turska) ili Ararat (Jermenija) – Slask (Poljska).

Prvi meč biće na programu 5. avgusta u Rusiji ili Azerbejdžanu, dok je revanš zakazan za 12. avgust u Beogradu.

Pre tih duela, 2. avgusta UEFA će odrediti parove plej-ofa, kao završne stepenice do grupne faze novog takmičenja.

Soči je prošle sezone bio hit ruske Premijer lige i završio kao peti, odmah iza Zenita, Spartaka, Lokomotive i Rubina.

Klub je osnovan pre tri godine i izuzetno je finansijski jak.

Kešla, koja postoji 24 godine, prošle sezone osvojila je Kup Azerbejdžana i tako izborila mogućnost da se takmiči u Ligi konferencija.

Sa Partizanom su se sastali u kvalifikacijama za LŠ u sezoni 2008/09, kada je u Azerbejdžanu bilo 1:1, dok je u Beogradu Partizan pobedio 2:0.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura ocenio je da nikako ne mogu biti zadovoljni žrebom.

„Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika, ali mislima smo sada samo na utakmici sa Dunajskom Stredom. To je prioritet i prepreka koju moramo da pređemo, tek onda ćemo razmišljati o novom protivniku. Mislimo da je Soči favorit u prvoj utakmici i da je jako težak protivnik, ali verujemo u našu ekipu i momke, u dobru atmosferu u Partizanu i ekipi. Pričaćemo više o toj utakmici posle ovog dvomeča“, rekao je Vazura.

Čukarički će se, ukoliko eliminiše Sumgait, sastati sa boljim iz susreta Hamarbi – Maribor, dok Vojvodinu očekuje dvomeč protiv LASK-a ukoliko prethodno savladaju litvanski Panevežis.

Potencijalni rivali „Brđana“ bili su i pobednici duela Apolon – Žilina, Suduva – Rakov ili Kopenhagen – Torpedo, pa mogu da budu zadovoljni žrebom, dok je austrijski klub daleko najnepovoljnija prepreka koju je mogao da izvuče tim iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari