Partizan u trećem šeširu, vrebaju MUTD, Arsenal, PSV 1Foto: EPA/MARCUS BRANDT

Odigrani su revanš mečevi plej-ofa Lige Evrope i znaju se svi učesnici drugog po renomeu evropskog takmičenja. Na žrebu će Srbiju i čitav region predstavljati Partizan, koji će biti u trećem šeširu.

To znači da crno-beli neće sigurno igrati u grupi sa Sent Etjenom, Karabagom, Fejnordom, Hetafeom, Espanjolom, Malmeom, Standardom iz Liježa, Vulverhemptono, Renom, Rozenborgom i Bašakšehirom. Međutim, u preostala tri šešira ima jako zanimljivih protivnika i zaista žreb će biti velika lutrija za crno-bele.

U prvom šeširu Partizan bi mogao da igra protiv velikog dužnika iz prošle sezone Bešiktaša, ali i ekipe koja ga je oba puta pobedila pretprošle sezone u grupi kijevskog Dinama. Zanimljivo, teoretski je moguće da crno-beli budu i sa švajcarskim Jang Bojs, pa bi tako to bila identična grupa kao te sezone, kada je srpski predstavnik prezimeo u Evropi. Još jedan, relativno skori znanac mogao bi da dođe Partizanu, ali iz četvrtog šešira. U pitanju je AZ Alkmar, koji je bio sa crno-belima u grupi ovog takmičenja u sezoni 2015/16. i oba puta je Partizan slavio.

Iz prvog šešira vrebaju neke izuzetno atraktivne ekipe poput Arsenala, Mančester Junajteda, Rome, Lacija, Sevilje, Porta, Sportinga iz Lisabona, „bratskog“ CSKA iz Moskve, koji je dužnik iz sezone 2004/5. Iz prvog šešira još mogu da naiđu Volfsburg i Bazel. U drugom se nalazi dosta „mina“. Tu su, između ostalih, prošlosezonski polufinalista Ajntraht, PSV, Krasnodar, Borusija iz Menhengladbaha. Zatim, tu su i neki skorašnji dužnici poput Ludogoreca, APOEL, Brage. Pa i neki koji bude lepša sećanja poput Seltika. Tu su još Kopenhagen, koji je već gostovao u Beogradu Crvenoj zvezdi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i čini se najprihvatljiviji rival iz ovog društva – Astana.

Na kraju, četvrti šešir. Pored pomenutog AZ Alkmara tu su još Vitorija Gimaraeš, Trabzon, Oleksandrija, Dudelanž, LASK, Volfsberger, Slovan, Lugano, Glazgov Rendžers, Kluž i Ferencvaroš. Ako bi se gledao rejting ekipa, forma, istorijat, možda bi najpoželjnija grupa za Partizan mogla da izgleda ovako: Dinamo Kijev, Astana, Dudelanž. Sa druge strane, grupa u kojoj bi bili Mančester Junajted ili Arsenal, Ajntraht i Glazgov Rendžers svakako bi bila atraktivna, ali i veoma teška za prolaz.

Ali to su sve spekulacije, bitno je da je Partizan u žrebu za Ligu Evrope, koji će se održati u petak u Nionu od 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari